“La situació ha millorat molt” a Sant Cugat el segon dia de desconfinament dels nens

28/04/2020 – REDACCIÓ /

El regidor de Seguretat i Via Pública, Francesc Carol, ha assegurat a través de xarxes socials que el primer dia que els nens van poder sortir al carrer, diumenge 26 d’abril, “es van veure molts incompliments“. Ahir va ser el segon dia de desconfinament pels nens, primer dia laborable, i segons el regidor dilluns “la situació ha millorat molt” a la ciutat.

Un pare i els seus dos fills de passeig el dilluns 27 d’abril a Sant Cugat. Foto: Francesc Carol Facebook

A més Carol ha explicat que les patrulles de Policia local i Adf Sant Cugat, amb el suport d’un dron, van estar informant sobre les condicions normatives d’aquest desconfinament. A la vegada ha afegit que “ningú va dir que seria fàcil, però tampoc ningú va dir que seria per sempre. Gràcies als que seguiu la normativa. Vosaltres demostreu que el civisme és la millor vigilància“.

La possibilitat d’un rebrot de coronavirus és “molt alta

El president de la Generalitat, Quim Torra ha lamentat que “moltes imatges” de la sortida dels nens al carrer no són “acceptables“. A la vegada ha enviat un missatge per Twitter des de la reunió de presidents reiterant les recomanacions que s’han de tenir en compte en sortir al carrer: ús de mascareta pels majors de tres anys, evitar el contacte amb bancs, no menjar ni beure al carrer o mantenir en tot moment els dos metres de distància. El govern català recomana sortir als menors de cinc anys entre les 11 i a la 13, i als més grans entre les 16 i les 18. També ha recordat que ha d’anar un adult amb fins a tres infants.

A la vegada, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha alertat que la possibilitat d’un rebrot de coronavirus és “molt altai ha apel·lat a la responsabilitat de tothom el dia que els infants han pogut començar a fer sortides regulades al carrer. En un missatge a Twitter la consellera ha admès que 40 dies de confinament “són un gran esforç i més amb criatures” però ha recordat que “la pandèmia no ha acabat“. “Els recursos personals i materials del sistema sanitari no són infinits“, ha constatat, i ha demanat responsabilitat per fer “un desconfinament racional i segur“.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha criticat algunes de les situacions viscudes durant el primer dia de la sortida regulada de nens al carrer, quan creu quemassa gent” no ha seguit els consells i recomanacions. “El desconfinament s’ha de fer bé, això d’avui no es pot repetir“, ha alertat en un missatge de Twitter, on ha afegit que “ho podem acabar pagant molt car“. Padrós també ha demanat responsabilitat “per respecte” a professionals, malalts i difunts.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar