TV SANT CUGAT

La Sala Rusiñol ret homenatge a Joan Tarrés Féniz

La galeria santcugatenca ret homenatge a Joan Tarrés Féniz (1928-2020), un dels grans pintors que han marcat la història de la Sala Rusiñol.

La Sala Rusiñol ha dedicat la seva darrera exposició a una de les grans figures que han marcat la història de la galeria, el pintor Joan Tarrés Féniz (1928-2020), que ens va deixar fa quatre anys. Amb la col·laboració de la seva família, la galeria ha preparat una exposició única que recull una selecció dels seus bodegons, unes obres que capturen la llum, la serenitat i l’elegància de l’art de la quotidianitat.

L’exposició es va inaugurar en un acte que va comptar amb la presència de personalitats, familiars, amics i admiradors de l’obra de Joan Tarrés Féniz. Desde la galeria volen que aquest homenatge a la que consideren com “una figura imprescindible”  sigui un “regal cultural” per a tots els que s’apropin a la Sala Rusiñol en dates nadalenques.

Desde la galeria volen que aquest homenatge a la que consideren com “una figura imprescindible”  sigui un “regal cultural” per a tots els que s’apropin a la Sala Rusiñol en dates nadalenques. Podeu visitar  “Un camí de recerca i superació. Homenatge (1928-2020)” a la galería del número 52, del carrer de Santiago Rusiñol fins al proper 7 de gener.

L’autor
En Joan Tarrés Féniz va néixer el 2 de juny de 1928 a Terrassa, sent el gran de tres germans. Des de petit li agradava, i se li donava bastant bé, tant la pràctica de l’esport com la vessant artística. Pel seu pare,  pintar l’entenia com una afició, però no com un treball per viure-hi… de tal manera que als 14 anys es va posar a treballar en la metal·lúrgia. Els dies passaven entre el treball, la pràctica de l’esport, en concret el hoquei sobre patins, i estudiant a distància per ser Director Tècnic Mecànic – Delineant projectista, fet que li va donar la possibilitat de conèixer amb profunditat el dibuix lineal i geomètric. Un cop iniciada la seva vida en parella, va començar a estudiar per les nits la seva passió (1r curs 1958-1959), a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis de Terrassa, tenint com a mestre i exemple en Josep Rigol i Fornaguera (1897-1986). Va estudiar les branques de dibuix, pintura, escultura, aiguafort i gravats, compaginant-ho amb el treball i la família, ja augmentada amb els seus tres fills.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #105

Directe TV

Enquesta

Què et sembla la prova pilot contra relliscades al paviment de la pl. d'Octavià?

Subscripció a la revista online

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?