La mobilitat, la neteja dels carrers i l’habitatge continuen sent els problemes que més preocupen als santcugatencs

(10/03/2023 – Redacció)   

Un de cada tres santcugatencs creu que la mobilitat, la senyalització i el trànsit són el problema de Sant Cugat que més els afecta de forma personal. És una problemàtica que es repeteix desde fa anys als resultats de l’Observatori Sociològic, una enquesta que es realitza desde fa ja 20 anys a més d’un miler de santcugatencs per conèixer l’opinió ciutadana sobre aspectes de la ciutat, els serveis i el govern municipal.

La resta de problemes que més preocupen als santcugatencs són la neteja dels carrers (26,2%), l’habitatge (16,7%), l’asfaltat i les voreres (16,6%), la seguretat ciutadana (15,2%) i la manca d’aparcament (11,7%). Si comparem aquestes dades amb les de fa 5 anys, veiem que el trànsit sempre ha estat el que més ha preocupat als santcugatencs (un 37% el 2018), seguit de l’aparcament, la seguretat i l’habitatge. La neteja de carrers el 2018 ocupava la setena posició i avui ocupa la segons posició, passant d’un 7%  fa cinc anys al 26,2% actual. En canvi, la percepció de seguretat ha millorat, ja que el 2018 era la tercera preocupació de la ciutat i actualment és la cinquena.

Entre altres dades d’aquest estudi sociològic, també destaca que enguany, per primera vegada, s’ha preguntat a la ciutadania sobre el seu grau de satisfacció de viure al seu barri. Les dades assenyalen que la majoria se senten molt o bastant satisfets, amb una nota mitjana de 8,11.

Nota als polítics
Els santcugatencs també han posat nota als polítics municipals, l’alcaldessa ha estat valorada amb un 5,2 sobre 10 i a l’equip de govern un 5,3. Pel que fa als portaveus dels grups municipals el més ben valorat és Josep Maria Vallès de JuntsxSantCugat amb un 5,62 i la resta no aproben: 4,97 Francesc Duch (ERC); 4,81 Marco Simarro (CUP); 4,71 Pere Soler (PSC); i 3,23 Aldo Ciprian (C’s).

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar