La Generalitat suspendrà l’esport no professional durant 15 dies

14/10/2020 – Tina Forest Illas /

L’empitjorament de les dades de contagi de la pandèmia han portat a la Generalitat a suspendre les competicions esportives no professionals d’àmbit català durant els propers 15 dies

El Procicat ha aprovat la mesura aquest mateix dimecres, i forma part de les “restriccions severes” que està preparant el govern per intentar frenar la corba de contagis.

La mesura, però, no afectarà ni els entrenaments ni els usuaris dels gimnasos i instal·lacions esportives, que podran continuar la seva activitat amb restriccions de seguretat.

La decisió s’ha pres després que el passat dimarts s’hagi celebrat una reunió entre la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i totes les federacions esportives catalanes amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, que ha assenyalat com a factor de risc la “mobilitat familiar” durant els caps de setmana.

Segons l’UFEC, tots els encontres federats, escolars o privats quedaran suspesos els dos pròxims caps de setmana, i els partits que estaven programats s’hauran de reubicar en el calendari de competicions. Expliquen que la decisió haurà de ser avalada per un jutjat.

“Som conscients de la situació que estem vivim i ho acceptem amb resignació”, ha assegurat Gerard Esteva, president de la UFEC, que també ha volgut deixar clar que “l’esport no és el problema”.

La institució també ha informat que la mesura no afectarà l’esport professional ni les competicions dins el calendari estatal o internacional. Les federacions esportives catalanes demanen que l’aturada només sigui de dos caps de setmana, tal com s’ha acordat, i que després es pugui reprendre la competició.

“Si en 15 dies no ha millorat la corba, hauríem de poder obrir la competició federativa. Demanem que, si no és el cas, que es pugui excepcionar la pràctica esportiva federada per garantir la normalitat esportiva al país”, ha dit Esteva.

Les categories territorials i l’esport base tot just acabaven de reprendre les competicions des que es va imposar l’aturada el passat 11 de març. Ara, la Generalitat ha tornat a suspendre novament la seva activitat, una aturada que durarà, com a mínim, dues setmanes.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar