La Generalitat retira el concert a La Farga i Viaró

24/05/2020 – REDACCIÓ /

Aquest dissabte el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat un document signat pel Conseller d’Educació, Josep Bargalló, que anuncia que a les escoles de Sant Cugat, Viaró Global School i Institució La Farga no se’ls renova el concert educatiu que els permet entrar dins el circuit de l’escola concertada de Catalunya. Això, vol dir que el curs que ve serà l’últim que rebran una subvenció pública de la Generalitat.

Fotografia d’arxiu de Viaró extreta del seu canal de Youtube

Aquesta decisió també afecta altres nou escoles d’arreu de Catalunya. Algunes d’aquestes estan molt a prop de la nostra ciutat, com és el cas de La Vall, que s’ubica a Bellaterra o Canigó, que està situada a molt a prop de l’avinguda del Tibidabo de Barcelona.

La Generalitat ha posat com a argument favorable a aquesta decisió l’article 43,1 de la llei catalana 12/2009 que “disposa que els centres que prestin el Servei d’Educació de Catalunya han de prestar aquest servei complint el principi de coeducació per mitjà de l’escolarització mixta, que ha de ser objecte d’atenció preferent”.

Però, tot i l’argument a favor d’aquest article, el passat 3 de març la Generalitat va demanar als centres afectats per la retirada del concert que en 10 dies els fessin arribar el Projecte Educatiu del Centre i al·leguessin les raons pedagògiques en què fonamenten l’elecció del model d’educació diferenciada per sexes.

Això ho van requerir perquè,  l’article 84.3 de la llei espanyola 2/2006 “disposa que no  constitueix discriminació l’admissió dels alumnes i les alumnes o l’organització de l’ensenyament diferenciats per sexes, sempre que l’ensenyament que imparteixin es desenvolupi d’acord amb l’article 2 de Convenció relativa a la lluita contra les discriminacions en l’esfera de l’ensenyament de la UNESCO, aprovada l’any 1960”.

Però la declaració de l’Estat d’alarma del passat 14 de març va impedir que es poguessin tramitar les al·legacions dels centres afectats.

Ara els centres afectats com els santcugatencs La Farga i Viaró, tenen 10 dies per presentar al·legacions davant del Conseller d’Educació Josep Bargalló si no volen perdre un concert que ja fa temps es rumorejava que podrien perdre.

De fet, fa anys que altres escoles de Sant Cugat com El Colegio El Pinar de Nuestra Señora o el Col·legi Pureza de María van decidir ser mixtes per poder seguir beneficiant-se del concert educatiu amb la Generalitat de Catalunya.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar