La Generalitat destina 3,9 milions d’euros en ajuts per a noves inversions industrials al Vallès Occidental

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Treball, ha destinat 3,9 milions d’euros en ajuts per a projectes d’inversions productives que millorin la competitivitat, l’impacte en el grau de sostenibilitat ambiental i la digitalització a empreses industrials al Vallès Occidental. Aquests ajuts permetran mobilitzar una inversió de gairebé 25 milions d’euros a la comarca. En total se n’han beneficiat 22 empreses de la comarca, majoritàriament petites i mitjanes, que consolidaran 1.860llocs de treball i en crearan 166 de nous.

Pel que fa al global de Catalunya, Empresa i Treball ha destinat un total de 29.802.296,97 milions d’euros en ajuts per a projectes d’inversions productives que millorin la competitivitat, l’impacte en el grau de sostenibilitat ambiental i la digitalització a empreses industrials. D’aquesta manera, el Govern ha incrementat un 30% la dotació inicial d’aquesta convocatòria, que partia amb 23 milions d’euros. Aquest reforç pressupostari permetrà mobilitzar una inversió total de 163,49 milions d’euros. Els ajuts consolidaran 18.000 llocs de treball ja existents i permetran crear-ne 1.150 de nous.

La línia d’ajuts de noves inversions industrials, gestionada a través de la Direcció General d’Indústria (DGI), s’emmarca en el Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025. El Govern ha treballat per aconseguir que la indústria segueixi actuant com un motor pel conjunt de l’economia del país, per millorar la seva competitivitat, resiliència i valor afegit, i per reforçar encara més la seva internacionalització.

“Reindustrialitzar Catalunya ha estat la prioritat absoluta d’aquest Govern”, ha assegurat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió. I ha afegit que “l’esforç pressupostari i de gestió per fer possible la resolució d’aquests ajuts en temps rècord en són la mostra més palpable”. El conseller ha explicat que l’objectiu dels ajuts és “enfortir el teixit industrial a Catalunya fent-lo més sostenible i digitalitzat”i, a la vegada,“generant ocupació de qualitat”. “En definitiva, aquests ajuts generen més prosperitat compartida amb empreses arrelades al territori”, ha conclòs.

La principal derivada d’aquesta línia d’ajuts, més enllà dels projectes concrets, és un augment de la mida de les empreses beneficiàries, una prioritat també de l’executiu per dotar de major robustesa el teixit productiu. Cal destacar que en la convocatòria d’aquest 2024, i en context de sequera provocada per l’emergència climàtica, s’ha introduït com a criteri de valoració que les inversions acreditin una reducció del consum d’aigua del procés productiu.

El Govern va obrir el passat mes d’abril la línia d’ajuts de projectes d’inversions productives i ha resolt en només dos mesos, en un temps rècord, la convocatòria. L’objectiu ha estat poder incloure els ajuts en el marc temporal establert per la Unió Europea per pal·liar els efectes de la guerra d’Ucraïna, que finalitzava aquest 30 de juny, i assolir així un major efecte incentivador per projecte. D’aquesta manera, les empreses catalanes beneficiàries podran continuar optant a altres convocatòries d’ajut que es regeixen pel reglament general de mínims.

Més de 1.800 llocs de treball mantinguts i 22 empreses beneficiàries

En total s’han beneficiat dels ajuts 22 empreses de la comarca, majoritàriament petites i mitjanes, que consolidaran 1.860 llocs de treball i en crearan 166 de nous. Al conjunt del país, les empreses beneficiàries han estat 175, que consolidaran 18.000 llocs de treball i en crearan 1.150 de nous.

Els sectors que en la present convocatòria han rebut més ajudes han estat el de fabricació de productes metàl·lics ( 17,71%); laindústria de productes alimentaris (13,14%)i la indústria química (11,43%).

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar