La Festa Major 2024 deixa unes xifres de rècord

El Concurs d’Arrossos ha registrat un nou rècord de participació amb 260 grups, però es calcula que va reunir unes 5.000 persones a l’av. de Can Volpelleres. Unex xifres que la confirmen com un dels actes que més gent ha reunir durant la passada Festa Major. la segueixen de prop els concerts del Pony Pisador i de Mortimers a la plaça Octavià.

El Ball del Paga-li Joan també va registrar un rècord de participants amb 266 balladors. El concert del Triquell va congregar unes 2.000 persones i el del Tacho va deixar la plaça Barcelona petita amb unes 1.000 persones. Unes xifres que confirmen la Festa Major d’enguany com una celebració genuïnament participativa tant per la gran afluència de públic com pel fort protagonisme que tenen les entitats del municipi. Aquest és, sens dubte, el secret de l’èxit de la Festa Major de Sant Cugat.

Així mateix la Festa d’enguany també ha estat molt cívica i no s’han registrat cap incidència remarcable tant a nivell sanitari com de seguretat ciutadana.

Principals dades de la Festa Major 2024

 • El seguici de FM ha estat un dels més multitudinaris dels darrers anys, segons la Coordinadora, com també el pregó
 • Tacho va deixar la plaça Barcelona petita amb unes 1.000 persones
 • Rumbversions, amb una plaça del Coll entregada, va acollir unes 600 persones
 • El life karaoke show dels Mortimers ha estat sens dubte un dels actes més populars i esperats de la festa, amb molta participació i la plaça Octavià plena. Es calcula la presència d’unes 4.000 persones
 • Triquell potser no va aconseguir reunir un públic molt jove sinó més aviat familiar. Va congregar unes 2.000 persones
 • Pony Pisador va reunir més de 4.000 persones
 • Cookah P més de 2.000 persones
 • El seguici nocturn va ser un èxit de participació i de públic, amb novetats com els bastons lluminosos dels bastoners que li van donar un toc sorprenent a l’acte
 • Ball del Paga-li Joan va obtenir un rècord de participants (266 balladors)
 • El Correfoc, els versots i l’esclat van ser multitudinaris
 • Concurs d’Arrossos també va tenir rècord de participació (260 grups participants) i va reunir unes 5.000 persones
 • El Celler Modernista i els Jardins del Vallès han quedat petits per les propostes realitzades. Es tracta d’espais preciosos i agradables que permeten unes activitats més tranquil·les

 

Canvis amb molt bona acollida
Es valora molt positivament la nova ubicació de la fira d’atraccions al Parc de la Pollancreda. L’espai és més ample, amb circuits de pas més ordenats i pot acollir més persones.

La plantada de Gegants enguany va canviar de lloc, passant a fer-se a l’avinguda Cerdanyola amb un ambient molt familiar i un recorregut molt agradable. La pròpia entitat ha valorat com un èxit rotund aquest canvi que, per a properes edicions, es podria mantenir.

D’altra banda, cal destacar també l’èxit de la proposta culinària del Racó Infantil. Es valora com un gran encert que ha generat nous interessos en el públic d’infants. De fet, l’estrena del racó infantil en diumenge matí ha estat tot un èxit.

Les activitats al passeig Gaudí també han estat un èxit, tenint en compte que és un espai ombrívol i amb possibilitats de créixer en futures edicions. Finalment, la dansa ha tingut un espai propi al parc Ramon Barnils que també ha tingut una molt bona acollida.

Poca incidència per la pluja
Tot i que dissabte al matí la pluja va fer acte de presència, pràcticament no va tenir afectació. L’organització va fer ràpidament les modificacions pertinents per facilitar la realització de les activitats, com el canvi d’ubicació de l’actuació del mag Stigman o el canvi d’hora de l’actuació dels Caparrots. La bicicletada es va mantenir amb la participació d’unes 150 persones.

Interaccions als Punts Groc i Lila
Un total de 138 persones s’han acostat fins el Punt Lila durant els dies de la Festa Major, ubicat al parc de can Vernet (parc jove), de les quals 82 eren dones, 55 homes i 1 no binaris

Pel que fa al Punt Groc, les interaccions han estat amb 270 persones, de les quals 116 van ser dones i 154 van ser homes.

Servei d’autobusos extraordinari
El servei d’autobusos extraordinari ha funcionat per segon any consecutiu. La valoració és positiva ja que s’ofereix un servei per a gaudir de la Festa Major sense patir per la conducció, tot i que enguany ha registrat un ús més baix.

En total s’han registrat 127 usuaris, repartits de la següent manera:

–      Dijous: 38 viatger
–      Divendres: 42 viatgers
–      Dissabte: 26 viatgers
–      Diumenge: 21 viatgers

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar