La Diputació de Barcelona demana als ajuntaments que no paguin “absolutament res” a Endesa

04/09/2019 – REDACCIÓ /

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha demanat “que no paguin absolutament res” als prop de 400 municipis catalans que aquest estiu han rebut una carta d’Endesa “inadequat i amenaçant amb el tall de subministrament als veïns afectats per aquesta qüestió de pobresa energètica”.

reunio-diputacio-barcelona-municipis-endesaAbans de trobar-se amb representants de 148 ajuntaments afectats, Marín ha reconegut que “algun petit municipi” ja ha pagat però ha demanat “la màxima tranquil·litat” perquè s’està treballant una resposta conjunta de les administracions.

Els recursos per pagar la part del deute que correspondrà a les administracions, que podria ser “del 50%, el 40% o el 30%” hauria de sortir “dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya”, ha indicat Marín.

També ha apuntat que “no és veritat” que la Generalitat hagi transferit 26 milions d’euros des del 2015 de les administracions locals per fer front a ajudes d’emergència davant la pobresa energètica, tal i com ha dit aquest matí el vice-president del govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, sinó que aquests diners han servit per afrontar “totes les cares de la pobresa”.

La presidenta de la Diputació, Nuria Marín, s’ha reunit aquest dimecres amb les principals entitats municipalistes i l’administració pública de l’àrea metropolitana per compartir un espai de trobada per analitzar, debatre els continguts de la reclamació i trobar solucions per evitar la lesió dels drets de la població vulnerable en l’àmbit del subministrament elèctric.

Aquest dilluns vam saber que l’Ajuntament de Sant Cugat va ser un dels municipis que va rebre una carta d’Endesa demanant que el consistori assumeixi part del deute amb 158 famílies vulnerables que puja a 113.000 euros.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar