La comunitat educativa de l’escola La Mirada rebutja la nova ubicació proposada per l’Ajuntament

(20/9/2023 – Redacció)   

“Un nyap”. D’aquesta manera han definit des de l’Associació de Famílies d’Alumnes de La Mirada la proposta del consistori sobre la nova localització de l’escola a l’aparcament proper als mòduls provisionals. Aquesta associació que representa a més de 250 famílies del centre ha fet públic un manifest on argumenta el seu rebuig amb diversos arguments, el principal, és que l’emplaçament plantejat ja està ocupat en l’actualitat pels mòduls prefabricats d’educació d’infantil de l’escola i que “el trasllat dels mòduls d’infantil a un altre indret generaria problemes que l’AFA no està disposada a assumir”.

A més a més, afirmen que aquesta ubicació ja va ser rebutjada en un informe tècnic del consistori. L’emplaçament proposat es troba a pocs metres d’una benzinera i segons el comunicat “la ubicació es troba dins de la zona d’indefensió marcada al mapa de l’informe de protecció civil”.

Des del punt de vista mediambiental, argumenten que aquesta “parcel·la està envoltada per dues grans vies de trànsit que són un important focus de contaminació directa” i que, a més, la construcció afectaria un centenar d’arbres, alguns d’ells de gran valor com roures i alzines.

Cal recordar que la zona on actualment s’ubiquen els mòduls provisionals de La Mirada estan a tocar de l’escola L’Olivera i construir en el nou edifici en aquesta zona suposaria concentrar dues escoles en un mateix espai, amb els problemes de mobilitat i de manca d’equipaments que es derivarien per al barri.

L’AFA assegura al seu comunicat que aquest nou emplaçament no és “una solució viable, ni ràpida o àgil, i ens col·locaria de nou en el punt de sortida de 2007”. Ja que s’hauria de redactar un nou projecte i fer una nova licitació. Uns tràmits que al darrer ple municipal tots els grups municipals en una moció es van comprometre a dur a terme “amb la màxima celeritat possible”, però que suposarien més anys d’espera per als infants de La Mirada.

Per tots aquests motius des de l’AFA de La Mirada demanen a l’Ajuntament de Sant Cugat que mantingui la ubicació original de l’escola, a tocar del nou Institut Leonardo i fora del Bosc de Vol pelleres però sense el vistiplau de Protecció Civil, i que “es respecti el projecte validat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i es compleixi el compromís adquirit amb la comunitat educativa”.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar