La borrasca Glòria està provocant més d’un centenar d’incidències a Sant Cugat

incidencies-borrasca-gloria

21/01/2020 – REDACCIÓ /

El vent i la pluja de la borrasca Glòria estan causant problemes en el subministrament elèctric i despreniments d’arbres i objectes a la ciutat. Si dilluns una branca queia sobre un autobús a Valldoreix, avui també s’han conegut afectacions al sostre del pavelló de l’escola La Farga i el sostre del PAV 3, on va caure una placa metàl·lica a causa del vent. Un total de 16 arbres van caure. No s’han hagut de lamentar danys personals.

La borrasca Glòria està deixant a la ciutat prop d’un centenar d’incidències, entre arbres caiguts, inundacions, despreniments d’elements estructurals i falta de subministrament elèctric. Tot i això, cap persona ha resultat ferida. El telèfon d’emergències, el 112, ha rebut només durant el matí de dimarts, 133 trucades des de Sant Cugat.

incidencies-borrasca-gloria
Fotografia d’ahir de l’Ajuntament d’una de les incidències

Des de dilluns al matí es van registrar 39 incidències en l’arbrat (16 arbres caiguts i 23 branques esberlades) i una cinquantena d’afectacions al mobiliari urbà, cablejats aeris i voladissos. El dilluns es va produir un petit incendi al camí Can Llobet per un curtcircuit en cable elèctric. D’altra banda, l’escola Ciutat d’Alba s’ha quedat sense calefacció aquest dimarts perquè la pluja ha malmès un quadre elèctric. S’han hagut de suspendre les classes de la tarda.

El vent i la pluja també estan causant problemes en el subministrament elèctric. Una de les incidències més destacades s’hauria produït als barris de Sol i Aire i part de l’Eixample Sud (a la zona de la rambla Ribatallada), que s’han quedat sense subministrament elèctric durant unes 10 hores.

Sant Cugat es manté en fase d’alerta a causa del temporal Glòria, que dilluns va començar a deixar-se notar al municipi especialment pel que fa a la força del vent.

La previsió és que en les pròximes hores segueixi bufant el vent i acumulant-se precipitació. En aquest sentit, hi ha un avís del Meteocat de perill per vent (nivell 3 sobre 6) i per pluja (nivell 2 sobre 6) que afecta la comarca del Vallès Occidental.

Així mateix, l’Ajuntament també recomana a escoles, clubs esportius i resta d’entitats evitar fer activitats a l’exterior a causa de la situació meteorològica.

Policia Local i Protecció civil estan en alerta i el consistori ha mobilitzat a efectius de neteja i parcs i jardins. A més la Brigada Municipal també té preparada la pala llevaneus, en cas que fos necessària, i han posat sal en 28 carrers de la part alta de la ciutat per prevenció davant la possibilitat que nevi o es produeixin gelades.

Si heu de comunicar alguna incidència a causa del vent o la pluja podeu trucar al 092 o bé al 012 per emergències.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar