La 13a escola de Sant Cugat s’anunciarà després de la preinscripció i no quan demanava la FaPaC

09/04/2019 – REDACCIÓ /

Avui acaba el període de preinscripció a les escoles públiques de Catalunya per als alumnes d’educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria (ESO) i Ensenyament encara no ha dit res referent a la construcció de la 13a escola de Sant Cugat.

D’aquesta manera, no es fa cas als precs de la Federació d’Ampes de Catalunya, FaPac, que en un comunicat demanava al Departament d’Ensenyament que fes pública la 13a escola a Sant Cugat abans de finalitzar el període de preinscripció.

La FaPaC expressava en el comunicat que “la Planificació Escolar correspon al Departament d’Educació segons les dades del padró municipal” i que la mesura d’obrir una nova escola ha de ser una “decisió tècnica i objectiva segons les dades i tendències observades en cursos anteriors. Ha de ser duta a terme de forma proactiva i anterior a l’elaboració a l’oferta inicial i no després del procés de preinscripció per buscar solucions d’emergència a situacions previsibles”.

Recordava a més que “la regidora d’educació Esther Salat ha manifestat de forma reiterada que la solució a l’oferta de places públiques al municipi de Sant Cugat passa per la construcció d’una nova escola i, en aquest sentit, ja va anunciar al Consell Escolar Municipal que el Departament s’avenia a la construcció de la 13a escola al municipi”.

Va advertir també que “per tal de garantir un procés de preinscripció amb igualtat de condicions de totes les famílies i per transparència a l’accés d’aquestes al conjunt de les escoles, és necessari que les places de tots els centres s’ofertin des del moment que s’anuncia l’oferta inicial de places escolars al municipi i ha d’estar disponible en el moment d’inici del període de preinscripció escolar”.

Per últim, la FaPac va manifestar en el comunicat que els alumnes acceptats a la 13a escola ho han de fer seguint els criteris de proximitat i no perquè hagin sigut rebutjats d’altres centres que no tenien plaça per a ells.

La redacció i difusió del comunicat va estar motivada per l’anunci del Director de Serveis Territorials del Vallès Occidental, Jesús Viñas, d’obrir una nova a escola a Sant Cugat si després del període de preinscripció la demanda supera l’oferta.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar