Ja es poden demanar els ajuts socials a l’habitatge

05/08/2021 – Redacció /

Fins al 30 de setembre l’Ajuntament de Sant Cugat té obert el període per sol·licitar els ajuts econòmics a l’habitatge.

L’Ajuntament de Sant Cugat ja ha obert el període per sol·licitar els ajuts socials a l’habitatge. Un ajut que es podrà demanar fins al 30 de setembre i que serà equivalent a un percentatge de la quota de l’IBI de l’habitatge habitual (les persones que visquin de lloguer en un immoble i que per contracte hagin de pagar l’IBI, també podran sol·licitar-lo).

La quantitat que es destina a l’ajut varia progressivament –entre el 90 i el 16%- en funció dels ingressos de la unitat de convivència, el nombre de persones que en formen part i el valor cadastral de l’immoble on habiten.

L’objectiu d’aquesta iniciativa municipal és beneficiar les persones i famílies amb menor capacitat econòmica (pensionistes, majors 65 anys, llars amb límit de recursos…) i les famílies monoparentals, per fer front a les despeses associades a l’habitatge.

En total, l’Ajuntament destinarà una partida de 180.000 € a aquests ajuts. Aquesta quantitat econòmica s’ajusta al nombre de sol·licituds que l’Ajuntament va rebre en anys anteriors, encara que el mateix govern ha assegurat que aquest import “es podrà incrementar en cas que sigui necessari”.

Bonificacions per a famílies nombroses

D’altra banda, l’Ajuntament bonifica part del rebut de l’IBI a les famílies nombroses. Aquest col·lectiu no rep un ajut econòmic sinó que, directament, es bonifica l’import de l’IBI per tal d’aplicar-hi una rebaixa. Enguany les bonificacions es mantenen igual que l’any passat, arribant a un màxim del 90%, havent de ser sol·licitades a l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) i seguint la tarifació social establerta en l’ordenança de l’IBI.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar