Ferrocarrils intercanviarà llibres a les seves estacions per Sant Jordi

(13/04/2022 – Redacció)  

Els dies 22 i 23 d’abril, FGC i Plataforma Editorial duran a terme una acció de ‘bookcrossing’ a les estacions de Ferrocarrils. El ‘bookcrossing’ es basa a deixar llibres en llocs públics per tal que qui els trobin els puguin recollir, llegir-los i tornar-los a deixar en un lloc perquè alguna altra persona el pugui agafar i llegir.

D’aquesta manera, Plataforma Editorial “alliberarà” a les instal·lacions d’FGC prop de 500 llibres de diferents gèneres literaris (novel·la, assaig, literatura juvenil, etc.) al llarg de tot el dia, a les següents estacions:

– Barcelona-Vallès: Pl. Catalunya, Sarrià, Sant Cugat, Universitat Autònoma, Sabadell Pl. Major i Terrassa Rambla

– Llobregat-Anoia: Plaça Espanya, L’Hospitalet Av. Carrilet, Sant Boi, Martorell Enllaç, Igualada i Manresa Alta

– Lleida-La Pobla: Balaguer

A més aquest any, es commemora el centenari del naixement dels escriptors Gabriel Ferrater i Joan Fuster i es batejaran dos trens amb els noms d’aquests autors.

D’altra banda, també es batejarà un tren amb el nom de la filòloga Aina Moll, qui dona nom al projecte AINA de la Generalitat de Catalunya basat en tecnologies de dades i Intel·ligència Artificial per fer possible que les màquines entenguin i parlin el català i garantir així la supervivència de la llengua en l’àmbit digital. Aina Moll, figura central de la promoció i la normalització del català i primera Directora General de Política Lingüística de la Generalitat, del 1980 al 1988, va ser l’artífex del llançament, el 1982, de la primera campanya institucional de sensibilització sobre l’ús de la llengua’.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar