Els virus i els assassins protagonitzen el Sang Cugat Fantàstic

05/08/2020 – Eva Jou /

El Festival sorgeix de la fusió entre el ‘Sang Cugat’ i el ‘Sant Cugat Fantàstic’ i se celebrarà del 17 al 27 de setembre. L’edició conjunta del Sang Cugat i el Sant Cugat Fantàstic vol donar el tret de sortida al curs escolar amb molta sang i molts ensurts. Del 17 al 27 de setembre els Cinemes Sant Cugat acolliran la projecció de 17 pel·lícules, 12 curtmetratges i un munt de
presentacions llibres.

Cartell Sant Cugat Fantàstic 2020 /

El late motiv d’aquesta suma de festivals són els assassins en sèrie i, per això, la sang és la protagonista del pòster dissenyat pel codirector del festival Marc Carreté. A part de la sang, el cartell també fa referència a la situació que viu el món a causa de l’impacte de la Covid-19, amb l’aparició del lema ‘Renta’t bé les mans’. El festival es dividirà en dues parts: del 17 al 24 de setembre tindran lloc la novel·la i el cinema negre. Del 25 al 27, per posar punt i final a l’edició, cap de setmana d’emocions fortes amb cinema fantàstic i de terror. Forta presència dels virus al Sant Cugat Fantàstic. El Festival, que es va haver de moure del maig al setembre, obrirà aquesta edició especial amb una sessió doble dedicada als virus que començarà amb la premiere mundial del film Ill: Final Contagium (2020). La pel·lícula, dirigida per Lucio A. Rojas, Domiziano Christopharo, Kai E.Bogatski i Lorenzo Dante Zanoni, mostra la pandèmia d’un nou virus experimental creat per un científic boig a Xile i explica com l’agressiu patogen s’estén mundialment a través dels diners.

Joan Ramon Armadàs, director del Festival / Foto: Festival Sant Cugat Fantàsctic

A més d’aquest film, també es podrà veure I amb toxic, una pel·lícula argentina de Daniel de la Vega i Pablo Parés, amb una estètica Mad Max en què els infectats són zombis perillosos en un món apocalíptic.
El curt inaugural, que acompanyarà la sessió inaugural, serà La última navidad del universo (2019) dels directors David Muñoz i Adrián Cardona. Presenten un món apocalíptic en què el Nadal ja no té sentit i l’únic que importa és la supervivència a qualsevol preu.
Sense deixar de banda la temàtica vírica, també formarà part de la secció oficial el film Infection (Flavio Pedota, 2019) una survival movie que ens planteja com el món se’n va a norris, començant per Veneçuela.


Els assassins també hi tenen lloc

Els assassins també tindran un paper rellevant al festival. Ho veurem a Reborn (Julian Richards, 2018) en què una jove ressuscitada després de morir fa la vida impossible a qualsevol persona que molesti la seva mare.
El certamen el tancarà la preestrena del thriller carcerari Lone Wolves, opera prima del realitzador català Sergi Arnau. Aquesta, no serà una excepció i també deixarà la pantalla tacada de sang.
El jurat de l’edició 2020 del Sant Cugat Fantàstic estarà format per Denise Castro, guanyadora del premi del públic a la Millor Pel·lícula (2018) amb Drácula, Álvaro Rodríguez, guanyador del premi CreaNova (2019) al millor Curtmetratge amb Le blizzard i el santcugatenc José Luis Montesinos, director del film Cordes i guanyador del Gaudí i del Goya pel curt El Corredor (2016).


El gènere negre fa sentir la seva veu


La lV edició del Sang Cugat ve carregat de novetats literàries i d’un augment de novetats cinematogràfiques: de set pel·lícules, tres són preestrenes al nostre país. Un dels plats forts serà la presentació de Tocats pel foc, una adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima de Manuel de Pedrolo que ha dirigit Santi Lapeira. També s’hi podrà veure en primícia el film Dolorosa Gioia del director madrileny Gonzalo López- Gallego. Ambdós directors passaran per Sant Cugat per presentar els seus nous films. L’apartat de preestrenes el tancarà l’actor mexicà Gael Garcia Bernal, que debuta com a director amb Chicuarotes, una història de baixos fons i delinqüència de carrer a Ciutat de Mèxic.
El dia 3 de setembre, en una presentació amb aforament limitat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, es farà pública la programació completa d’ambdós festivals.


Un festival segur

Cinemes Sant Cugat. Foto: Sant Cugat Fantàstic

Des que Cinemes Sant Cugat va reobrir les seves portes, les sales santcugatenques han estat complint escrupolosament totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats. A més de proporcionar gel hidroalcohòlic a l’entrada i a la sortida de cada sessió i de l’obligatorietat de dur mascareta, es desinfectarà la sala després de cada projecció. També caldrà deixar dues butaques buides a dreta i esquerra de cada nucli de convivència, amb la qual cosa es reduirà en aproximadament un 40% l’aforament de la Sala 4.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar