Preocupació veïnal per l’estat de l’avinguda Pere Planas

avinguda-pere-planas-lafloresta

29/01/2020 – REDACCIÓ /

El passat dijous, després del pas de la borrasca Glòria per Sant Cugat, un mur de contenció d’una finca de l’avinguda Pere Planas de La Floresta no va poder aguantar més i va cedir provocant aquest despreniment que va bloquejar l’avinguda. La Policia Local va tallar el trànsit en el tram de la via afectada, un camí amb paviment de terra, i Serveis Urbans i Bombers van inspeccionar la zona per garantir la seguretat de finca. Una família va ser desallotjada per la seva seguretat i aquests dimarts encara estava a l’espera de poder tornar a casa seva. Tot i que l’ajuntament va realitzar una sèrie d’obres d’emergència el mateix divendres per reduir la perillositat a la zona, el carrer continua tallat.

avinguda-pere-planas-lafloresta
Fotografia de l’Ajuntament de Sant Cugat de l’avinguda Pere Planas de La Floresta

Els veïns de la zona van acudir al torn de participació ciutadana del darrer ple municipal per a mostrar el seu descontentament amb un problema que consideren que venia de lluny i que els forts aiguats de la darrera setmana han posat en evidència.

Francesc Bailón, de l’Associació de Veïns El Faig, va exposar aquesta reivindicació històrica al ple  i es van queixar de l’actitud de l’Ajuntament, que consideren “prepotent”. Ha demanat també una “disculpa als veïns”, una “correcta valoració dels anys” que ha comportat aquest incident i una “justa indemnització”.

Sobre aquesta qüestió l’alcaldessa Mireia Ingla, va respondre dient que des de l’Ajuntament es lamenta la situació dels veïns i sobretot de la família que ha sigut desallotjada i ha mostrat la predisposició del consistori de posar-se al costat dels conciutadans.

Fa quatre anys, a la primera fase d’asfaltat dels carrers de la Floresta, es va arranjar part de l’avinguda Pere Planas fins al número 278. L’Ajuntament va demanar als propietaris d’algunes finques la construcció de murs de contenció i un cop aixecats, els veïns van demanar en diverses ocasions que el consistori continués arranjant la zona. Ara, després de l’esllavissada l’Ajuntament ha confirmat que l’arranjament d’aquesta avinguda finalment es completarà.

Així ho ha afirmat el Tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, en el torn de rèplica de l’equip de govern de l’audiència pública.

Ara per ara, el trànsit a l’avinguda Pere Planas continuarà tallat fins a nou avís.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar