15/09/2021 – Redacció
L’Ajuntament anunciava aquest mes de juliol que tancava l’aparcament situat davant del CAP Sant Cugat “a requeriment de la propietat del terreny“. Ara els propietaris dels terrenys, són tres terrenys i per tant tres grups de propietaris formats “per famílies de tota la vida de la ciutat“, neguen aquesta informació i asseguren que el consistori menteix, ja que la decisió del tancament ha estat únicament de l’ajuntament i que els propietaris no han forçat cap tancament. Tot al contrari, Àlex Guimerà, advocat d’un dels propietaris, assegura que “els propietaris han pecat sempre de bons“, ja que podien haver denunciat a l’ajuntament i no ho han fet. Guimerà ha explicat en aquest mitjà que “s’ha intentat al llarg dels anys arribar a una solució i acord amb l’ajuntament sense haver interposat cap demanda judicial“. És més, segons ha explicat Josep Maria Llauradó, advocat d’un altre propietari, “es tracta de famílies de Sant Cugat de tota la vida que sempre han tingut la disposició a col·laborar i ara amb el tancament de pàrquing no poden ni entrar a la seva propietat“.
L’ajuntament ha utilitzat des de l’any 2002 el terreny de davant del CAP Sant Cugat, propietat de tres famílies de la ciutat, com a pàrquing de zona blava.
Però el conflicte entre els propietaris del terreny i l’ajuntament ve de lluny, des de finals dels 80. Durant la dècada dels 90 i els 2000 la propietat i el consistori van seguir negociant l’ús del terreny i una possible compensació. L’any 2002 dos dels tres propietaris van signar un conveni amb l’ajuntament pel qual cedia el seu terreny al consistori de manera provisional per fer el pàrquing, durant 9 mesos, en previsió d’una reparcel·lació. Però aquesta reparcel·lació mai va arribar. Per tant, segons Guimerà, des de 2002, “el consistori ocupa el terreny i l’ha explotat econòmicament, fent un pàrquing de zona blava, sense que els propietaris hagin obtingut cap benefici”. Durant diferents governs municipals s’han mantingut reunions per arribar a un acord respecte a aquesta situació. L’any 2018 finalment s’arriba a un acord amb l’anterior govern i Promusa per fer una permuta: l’ajuntament es quedava el terreny i a canvi donava a cada propietari dos pisos de la promoció d’habitatge oficial construït als Jardins de la Penya Regalèssia i una petita indemnització.
L’any 2019 el nou govern municipal va trencar l’acord i el consistori es va negar a seguir endavant amb l’acord signat, oferint-los tan sols una indemnització a la baixa. Ara els propietaris acusen l’ajuntament de “no ser capaç de formular cap proposta o solució”. Els advocats asseguren que és un tema intern del govern municipal ja que la decisió de tancar el pàrquing s’hauria pres després d’un informe intern favorable al tancament, en precaució a fi d’evitar noves causes penals.
.
.
.