El Consell d’Administració de Promusa ha aprovat un nou model de gestió per als habitatges de lloguer de protecció oficial (HPO) de règim general que gestiona a Sant Cugat. Fins ara la durada màxima dels seus contractes de règim general era de 15 anys, i un cop assolits aquest període, els llogaters havien d’abandonar l’immoble i buscar un nou habitatge al mercat, o bé, presentar-se a un nou concurs. Ara, amb aquest nou model, un cop assolit aquest termini, s’obre la possibilitat de prorrogar-los anualment sempre que s’acompleixin una sèrie de condicions.
Des de Promusa asseguren que aquest canvi té com a objectiu “garantir la seguretat i estabilitat de les famílies que viuen en aquests habitatges i adaptar les condicions de lloguer a les noves realitats econòmiques i socials”. La decisió és fruit del treball conjunt entre Promusa i l’Ajuntament de Sant Cugat per afavorir unes polítiques públiques d’habitatge que assegurin a les persones i les famílies tirar endavant el seu projecte de vida a la nostra ciutat.
Josep Maria Vallès, alcalde de Sant Cugat: “Garantir que les persones que viuen a Sant Cugat puguin mantenir el seu projecte de vida a la nostra ciutat és una prioritat per a l’Ajuntament. Amb aquesta mesura, aconseguim donar seguretat i estabilitat a les famílies que depenen d’un habitatge protegit, adaptant les condicions a les seves necessitats i contribuint a l’equitat social que caracteritza la nostra ciutat”.
Francesc Duch, regidor d’Habitatge: “L’habitatge és la base de tot projecte personal i familiar, i amb aquesta mesura reforcem aquest dret fonamental, aportant seguretat als ciutadans de Sant Cugat. Aquest canvi els permetrà encarar el seu projecte de vida amb la tranquil·litat de saber que tenen un habitatge digne i estable on poder desenvolupar-se”.
Principals novetats del nou model de gestió presentades per Promusa:
- Modificació de les bases d’adjudicació: fins aquest moment, la durada màxima dels contractes de règim general era de 15 anys. Amb el nou model, un cop assolit aquest termini, es permet la possibilitat de prorrogar-los anualment.
- Anàlisi exhaustiva de les pròrrogues: Promusa durà a terme una anàlisi exhaustiva, cas per cas, valorant aspectes com els ingressos de les unitats de convivència, que s’han revisat, el compliment dels compromisos contractuals i la necessitat real d’habitatge públic.
- Mesures per a la no adequació: quan Promusa detecti una manca d’adaptació de la mida de l’habitatge (nombre d’habitacions) a la unitat de convivència, forçarà el canvi a un altre dels habitatges de les promocions de Promusa, que s’adapti més a la característiques de l’unitat familiar.
- Mecanisme d’informació i col·laboració: els titulars dels contractes seran informats amb sis mesos d’antelació sobre la data de venciment i hauran de presentar la documentació necessària per a la pròrroga.
- No concessió de pròrrogues per falta de col·laboració: la manca de col·laboració dels titulars per aportar la documentació requerida comportarà la no renovació dels contractes.
Imatge: Promusa