Els delictes a Sant Cugat continuen per sota les ràtios comarcals i nacionals

(29/2/2024 – Redacció)

El 2023 la ràtio de criminalitat de la nostra ciutat contínua per sota de la mitjana. A Sant Cugat aquest 2023 s’han produït 56,3 delictes per cada 1.000 habitants, 5 punts per sota de la mitjana de la Regió Metropolitana Nord, que inclou els dos vallesos i el maresme, i més de 20 punts per sota de la mitjana de Catalunya que es situa al 78,10. L’inspector en cap de la Comissaria dels Mossos a Sant Cugat, Manel Rodríguez, ha fet públiques en roda de premsa les dades del balanç  delinqüencial de l’any 2023 a la ciutat.

Un dels tipus de delictes que més han augmentat i que més preocupen als mossos són els robatoris a interiors de vehicles, sobretot a algunes zones con els aparcaments del Centre Comercial, les instal·lacions esportives i alguns restaurants. Per aquest motiu, des dels mossos han dedicat més recursos i dispositius policials en aquest sentit.

Rodríguez ha declarat que a Sant Cugat no hi ha cap focus de preocupació significatiu, tot i que si s’han produït aquest 2023 un increment de denúncies de certes activitats delictives com els robatoris, els furts i les amenaces, en algunes zones com el carrer Plana de l’Hospital i a l’avinguda de Cerdanyola.

Els robatoris amb força a domicilis s’han incrementat lleugerament aquest 2023 en relació a l’any anterior, passant dels 278 casos del 2022 als 289. Un increment poc significatiu si el comparem amb els gairebé 700 robatoris a domicilis del 2017.

En conclusió, tot i reconèixer algunes àrees de millora, els Mossos han posat l’èmfasi en el bon estat general de seguretat de Sant Cugat, amb una baixa incidència delictiva en comparació amb altres ciutats de l’entorn.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar