Els Castellers de Sant Cugat preparen la darrera actuació abans de l’estiu

El dissabte 13 de juliol a les 20.00hores tindrà lloc la Diada de la Llotgeta, davant del Monestir, que serà l’última actuació del tram i que comptarà amb la presència dels Castellers de Sabadell, els Castellers de Mollet i la colla amfitriona, els Castellers de Sant Cugat.

Com cada any, el dissabte 13 de juliol els Gausacs han organitzat la Diada de la Llotgeta, que “és per la colla la cloenda del primer tram de la temporada“. Representa pels Castellers de Sant Cugat “una de les actuacions més destacades del calendari, ja que és l’última que fem a casa abans de l’estiu i, per tant, on es pot acabar de demostrar la feina feta des del gener”. 

Castellers de Sant Cugat: “Els Gausacs pretenem fer una molt bona actuació, després d’una setmana posterior a la Festa Major on els números, com sol passar, han minvat, tant a l’assaig com a l’actuació del passat cap de setmana, a Vic.  Esperem arrossegar com a mínim unes 150 camises i fer-hi castells de vuit. Enguany, les colles que ens hi acompanyaran seran els Castellers de Mollet i els Castellers de Sabadell. Els Saballuts són habituals en portar castells de vuit a la nostra ciutat, i els de Mollet ja han descarregat bons castells de set i mig aquesta temporada.”

Cal tenir en compte que les tres colles aniran de verd, cosa que pot portar a confusió, per aquest motiu els Gausacs recorden: “tenim la camisa amb el to de verd més fosc, verd Collserola, i un escut circular amb fons blanc; Saballuts tenen un to de verd més clar i un escut rectangular de fons groc; Castellers de Mollet és la colla que té el verd més clar, i també tenen un escut semicircular blanc. Només pel color de camisa s’haurien de diferenciar els santcugatencs dels molletans, però, en cas de dubte per la semblança de l’escut, caldria fixar-se en les lletres vermelles de l’escut dels Castellers de Sant Cugat per tal de diferenciar-los.” 

En acabar, els Gausacs organitzaran l’habitual sopar popular d’aquesta diada. Després també hi haurà música amb DJ i barra a la plaça d’Octavià. En aquesta vessant social també hi rau la importància de l’actuació de la Llotgeta: és el dia on els Castellers de Sant Cugat, tot celebrant l’estima per la colla i pels castells, fan la cloenda del primer tram abans de l’estiu.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar