Els alumnes a partir de 6 anys hauran de portar mascareta obligatòriament

09/09/2020 – Redacció / 

Finalment, els alumnes a partir de 6 anys hauran de portar mascareta obligatòriament a l’escola, com a mínim durant les dues primeres setmanes. Així ho ha aprovat el Procicat, després de setmanes d’informacions contradictòries en les quals s’havia dit que només seria obligatori l’ús de mascareta en els alumnes de secundària, amb la puntualització que a primària només ho seria si la situació de l’epidèmia ho requeria.

Però el Procicat ha considerat que, tenint en compte que l’alumnat encara no prové d’un grup estable perquè és l’inici de curs, és raonable que les dues primeres setmanes tots els menors portin mascareta. Passades les dues primeres setmanes, es revisarà l’obligatorietat a partir dels 6 anys i tots els dimecres es comunicarà a cada escola si el dilluns següent continua l’obligatorietat de dur o no mascareta.

El mal de coll i el refredat nasal es consideraran símptomes de la covid

També s’ha establert que el mal de coll i el refredat nasal, molt comuns en els menors, es consideraran símptomes de la covid-19 si es combinen amb la febre o amb altres manifestacions de la malaltia.

Els principals símptomes entre l’alumnat són la febre per sobre de 37,5, la tos, la dificultat per respirar, el mal de coll, el refredat nasal, la fatiga, el dolor muscular i el mal de cap, el mal de panxa amb vòmits o diarrea i la pèrdua d’olfacte o gust.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar