El Vallès Occidental registra 1.092 defuncions per coronavirus

28/04/2020 – REDACCIÓ /

El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha fet canvis i millores en els mapes interactius sobre la covid-19 que proporcionen informació actualitzada sobre la pandèmia i ara s’hi afegeix com a novetat la publicació d’un mapa de mortalitat per comarques. Un mapa que revela dades de defuncions de la comarca on es troba la nostra ciutat, el Vallès Occidental. Segons aquesta mapa, en aquesta comarca hi ha hagut 1.092 defuncions.

Segons aquestes dades, la taxa crua de defuncions per cada 10.000 habitants, és d’11,80 punts i la taxa estandarditzada de defuncions per cada 10.000 habitants és de 13,89. Una taxa que es calcula tenint en compte que la població del Vallès Occidental és de 925.237 persones.

La taxa crua de defuncions és la proporció de persones que moren respecte al total de població en un període de temps, mentre que la taxa de mortalitat estandarditzada (TME) per edat correspon a la xifra de defuncions (expressades per 100.000 habitants) que es registrarien en un territori segons la taxa de mortalitat per sexe i edat pròpies i amb l’estructura per edat d’una població tipus o estàndard.

Aquestes dades de defuncions revelades pel Departament de Salut de la Generalitat mostren que la comarca del Vallès Occidental és una de les que ha patit més l’impacte de la COVID-19 pel que fa a la pèrdua de vides humanes.

El nombre de defuncions del Vallès Occidental només està superat per les morts del Baix Llobregat (1.236) i el Barcelonès (4.232).

La font d’informació d’aquestes dades es troba també en el registre RSAcovid19 del departament de Salut, que inclouen les dades de defuncions notificades per part de les empreses de serveis funeraris, en les quals es declara el nombre de casos de mort per COVID-19, tant de casos positius com de sospitosos.

Pel que fa al nombre de positius per coronavirus, Sant Cugat registra 643 casos positius i 1.443 sospitosos. Xifres superiors a les ciutats veïnes de Rubí i Cerdanyola, que han registrat 486 positius i 553 positius respectivament. 

Podeu consultar totes les dades de casos positius de coronavirus en aquest enllaç.

En aquest altre enllaç trobareu també el mapa de mortalitat a Catalunya per coronavirus.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar