El Vallès Occidental aposta per la mobilitat elèctrica

18/09/2020 – Eva Jou /

Dins del marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra entre el 16 i el 20 de setembre, el Consell Comarcal inicia un estudi estratègic que té com a objectiu impulsar la mobilitat elèctrica a la comarca.

L’estudi, que s’incorporarà com una mesura més del Pla de Qualitat de l’Aire, analitzarà diferents eixos: el vehicle elèctric, la infraestructura de recàrrega, la promoció econòmica i possibles eines d’incentivació i difusió. Aquest estudi vol ser una guia per a tots els municipis de la comarca que vulguin impulsar actuacions en l’àmbit de la mobilitat elèctrica. D’aquesta manera, es podrà teixir una actuació conjunta.

El conseller comarcal de Territori i Medi Ambient, Carles Rodríguez, apunta que la reducció de la mobilitat durant el període de confinament ha suposat un “impacte positiu” en la millora de la qualitat de l’aire. Rodríguez afirma que els nivells diaris de diòxid de nitrogen al Vallès Occidental es van “reduir” de mitjana a “més de la meitat”, en un 57%, entre el 14 de març i el 26 d’abril. Rodríguez conclou que, “ara que disposem de dades” és el moment d’emprendre “accions decidides”.

Reafirmació en la voluntat de reduir les emissions

Fa un any, el Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental va declarar formalment l’emergència climàtica i va encarregar l’elaboració del Pla de la Qualitat de l’aire comarcal.

Per la seva banda, el Pla de Reconstrucció del Vallès Occidental, aprovat el mes de juny, aposta pel canvi de model de mobilitat i infraestructures. L’objectiu del Pla és fer possible una reducció “significativa” de la contaminació atmosfèrica associada al transport de persones i mercaderies i incidir en la reducció de malalties, especialment les respiratòries.

El Consell Comarcal també aposta per la reducció d’emissions en tots els sectors, accelerant el Pla Supramunicipal per la Qualitat de l’aire comarcal. Es preveu que el Pla comarcal estigui enllestit a finals d’any i se’n puguin concretar i iniciar les accions a principis del 2021. Paral·lelament, el Consell treballa per posar en marxa, abans d’acabar l’any, un punt doble de càrrega elèctric a l’aparcament de la seva seu.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar