El Siglo acull un homenatge a la filla predilecta de Sant Cugat, Carmen Rojo

(04/04/2022 – Redacció/)  

La sala El Siglo del Mercantic ha estat el lloc escollit per retre un últim homenatge a la filla predilecta de la ciutat, Carmen Rojo. Rojo va ser la fundadora i una de les ànimes d’El Mesón i va morir el passat 2 de febrer.

L’acte, que es va celebrar divendres a la tarda, va comptar amb la presència d’una trentena de persones entre elles la poeta Marta Pessarrodona, l’exregidora Àngels Ponsa i l’alcaldessa Mireia Ingla.

Marta Pessarrodona durat l’homenatge a Carmen Rojo

Carmen Rojo va néixer a Nava de Roa (Burgos) l’any 1930. Va arribar a Sant Cugat de ben petita. Amb el seu marit Juan Cervera van obrir el restaurant El Mesón el 22 de desembre de l’any 1964.

La inauguració d’aquest establiment a la plaça Octavià va significar un punt i a part en la història de la restauració de la ciutat. El Mesón es va omplir de personatges capdavanters de la cultura que es feia a Catalunya a finals del 60, entre ells el poeta Gabriel Ferrater.

L’any 2019 Carmen Rojo, juntament amb Montserrat Obiols, van ser nomenades com a filles predilectes de Sant Cugat. A l’acte Rojo no va poder assistir per motius de salut.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar