El PSC mantindrà la presidència del Consell Comarcal amb JuntsxCat i En Comú Guanyem

19/07/2019 – REDACCIÓ /

Aquest divendres al migdia (12:30) es constituirà el ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental a l’Ajuntament de Sabadell. Durant l’acte prendran possessió del seu càrrec les persones que esdevindran consellers i conselleres comarcals en aquest nou mandat i s’escollirà la Presidència de l’ens supramunicipal per al període 2019-2023.  Gràcies a un acord entre el PSC, JxCAT i en Comú Guanyem la presidència seguirà sent socialista. Segurament recaurà en l’actual alcalde de Castellar, Ignasi Giménez.

consell-comarcal-valles-occidental
Seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental

Segons un comunicat del PSC, a l´acord polític de les tres formacions polítiques, destaca la voluntat de seguir tirant endavant projectes per garantir l’equitat entre els diferents municipis i mantenir la cohesió territorial com a eix programàtic, prestant els serveis necessaris, sobretot en els municipis més petits.

El PSC és el partit que té més representació en el Consell Comarcal amb 12 consellers, això li ha permès mantenir la presidència de l’ens supramunicipal. Pel primer secretari Pere Soler tornarà a ser present al consell “és una bona notícia que el PSC mantingui la presidència del Consell Comarcal per seguir implementant polítiques socials a la comarca com ja es va fer en el passat mandat”.

Soler va entrar l’any 2010 i a la vegada durant el passat mandat va ser el portaveu del Grup Socialista Comarcal, responsabilitat que es podria renovar. Tot i això Soler destaca que “assumiré les responsabilitats que em pertoqui, sempre en benefici de Sant Cugat i de la comarca i donant suport a la presidència i al nou equip de govern”. Pere Soler també té entre les seves competències a l’equip de govern les relacions amb el consell comarcal, fet que facilitarà una bona coordinació.

La resta de formacions que formen el govern són, JxCAT amb cinc consellers i els Comuns amb tres, i que obtindran una vicepresidència cadascun. Pel que fa a JuntsxCat, hi haurà un altre santcugatenc, Eloi Rovira.

El mandat 2019-2023 serà el novè mandat del Consell Comarcal del Vallès Occidental. El Ple comptarà amb 8 grups comarcals diferents. Per primera vegada entra al Ple el grup Tot per Terrassa.

En total el plenari comarcal està format per 20 dones i 19 homes. Això suposa, 6 dones més que el mandat anterior. Només en el mandat 2011-2015 la xifra de conselleres havia estat també de 20. En la resta de mandats sempre els nombre de consellers ha estat major que el de conselleres. En el primer mandat (1988-91) només una dona formava part del Plenari. El passat mandat la xifra era de 14 dones i 25 homes.

Dels 39 consellers i conselleres, només 6 repeteixen respecte al mandat anterior. Uns altres 4 consellers i conselleres ja ho havien estat en d’altres mandats. Per tant 29 consellers i conselleres s’estrenen a la institució comarcal.

Els resultats de les eleccions municipals del mes de maig de 2019  fan que la composició del Consell Comarcal sigui la següent:

  • PSC: 12 consellers/es
  • ERC: 10 consellers/es
  • JUNTS per CATALUNYA: 5 consellers/es
  • CIUTADANS: 4 consellers/es
  • EN COMÚ GUANYEM: 3 consellers/es
  • CUP-AMUNT: 2 consellers/es
  • TOT PER TERRASSA: 2 consellers/es
  • PP: 1 conseller/a

Durant més de 30 anys, el Consell ha contribuït a millorar les condicions de vida al Vallès Occidental, treballant de la mà dels ajuntaments, resolent des del consens les necessitats de la Comarca, dins les limitacions competencials, amb l’objectiu de millorar i optimitzar els serveis de la població. L’abril de 2018 el Consell Comarcal del Vallès Occidental va celebrar el seu 30è aniversari.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va néixer en el marc de la Llei 6/1987 sobre l’Organització comarcal de Catalunya. Es va constituir per primera vegada el 8 d’abril de 1988. Al 1990, la Llei sobre la modificació de la divisió comarcal de Catalunya va establir la capitalitat compartida entre Sabadell i Terrassa. La seu del Consell fou la seu de l’antiga Mancomunitat intermunicipal de Sabadell i Terrassa, que es va adquirir en el mandat 1991-94. Aglutina als 23 municipis de la comarca.

Manifestació de l’ANC en contra del pacte de PSC i JuntsxCat

Aquest divendres al migdia l’ANC del Vallès Occidental també ha convocat una concentració davant de l’Ajuntament de Sabadell per protestar en contra del pacte entre PSC i JuntsxCat per governar el Consell Comarcal.

Des de l’ANC es critica que JuntsxCat hagi preferit pactar amb el PSC en lloc d’Esquerra Republicana, segon partit amb més consellers al Consell Comarcal.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar