El PSC manté Ignasi Giménez com a president del Consell Comarcal, amb JuntsxCat i En Comú Guanyem

19/07/2019 – Josep Lluís Silva/

Aquest divendres es va constituir el ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental a l’Ajuntament de Sabadell. Durant l’acte van prendre possessió del seu càrrec les persones que esdevindran consellers comarcals en el mandat 2019-2023, com els santcugantencs Pere Soler i Eloi Rovira, del PSC i JuntsxCat, respectivament. També es va escollir la Presidència de l’ens supramunicipal que, gràcies a un acord entre el PSC, JxCAT i en Comú Guanyem va recaure novament en el socialista Ignasi Giménez, l’actual alcalde de Castellar del Vallès.

president-consell-comarcal

Imatges del Consell Comarcal del Ple celebrat avui amb el discurs del president Ignasi Giménez

Segons un comunicat del PSC sobre l´acord de les tres formacions polítiques, es destaca la voluntat de seguir tirant endavant projectes per garantir l’equitat entre els diferents municipis i mantenir la cohesió territorial com a eix programàtic, prestant els serveis necessaris, sobretot en els municipis més petits.

No obstant això, durant el ple, el portaveu d’Esquerra republicana va criticar el pacte de JuntsxCat i el PSC i va denunciar que “per primera vegada s’ha trencat el consens del Consell Comarcal”, escollint un president amb el mínim suport necessari.

A l’exterior de l’Ajuntament de Sabadell, es van renunir desenes de manifestants per protestar contra el pacte entre PSC i JuntsxCat per governar el Consell Comarcal.

El PSC és el partit que té més representació en el Consell Comarcal amb 12 consellers i comptarà de nou amb el santcugatenc Pere Soler. La resta de formacions que formen el govern són, JxCAT amb cinc consellers i els Comuns amb tres, que obtindran una vicepresidència cadascun. Pel que fa a JuntsxCat, hi haurà un altre santcugatenc, Eloi Rovira.

El mandat 2019-2023 serà el novè mandat del Consell Comarcal del Vallès Occidental. El Ple comptarà amb 8 grups comarcals diferents. Per primera vegada entra al Ple el grup Tot per Terrassa.

El plenari comarcal està format per 20 dones i 19 homes. Això suposa, 6 dones més que el mandat anterior.

Durant més de 30 anys, el Consell ha contribuït a millorar les condicions de vida al Vallès Occidental, treballant de la mà dels ajuntaments. L’abril de 2018 el Consell Comarcal del Vallès Occidental va celebrar el seu 30è aniversari.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?

Directe TV

També et pot interessar