El polèmic Tribut Metropolità es debat a la Taula de Diàleg

10/09/2020 / Redacció

La taula de diàleg sobre el Tribut Metropolità s’ha constituit aquest dimarts per escoltar els diferents agents implicats.

El Tribut Metropolità va arribar a les vides de la ciutadania santcugatenca l’any 2019 enmig d’un mar de dubtes i polèmica. Per aquest motiu, el passat mes de juny es va aprovar una moció, presentada pel grup municipal de Ciutadans a instàncies de la Plataforma No Tribut TM Sant Cugat, per crear una Taula de Diàleg del Tribut Metropolità.

Aquest espai de trobada s’ha constituït aquest dimarts 8 de setembre al vespre a la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Cugat, en una sessió capitanejada pel tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler.

L’acte va comptar amb la presència de:

·         Representació dels grups municipals d’ERC, PSC, Ciutadans i Junts per Sant Cugat

·         Plataforma No Tribut TM Sant Cugat

·         Entitats veïnals

·         Associació Sant Cugat Empresarial

L’objectiu de la trobada ha estat constituir la taula, iniciar un procés de diàleg i posar en marxa un calendari de sessions. Així mateix, també es va aprofitar la sessió per repassar alguns dels aspectes sobre aquest tribut que ja s’havien abordat amb anterioritat, com per exemple la seva bonificació (pendent de confirmar si s’aplicarà un 60% de rebaixa), la voluntat de l’Ajuntament de demanar a l’AMB millores tècniques o la possibilitat de presentar-hi un contenciós.

Soler ha assegurat que “tal com ens vam comprometre, des de l’Ajuntament hem posat en marxa aquesta taula de diàleg. Com a equip de govern, donem compliment a les mocions aprovades per tal de dialogar i escoltar amb la societat civil”.

Soler també va recordar que l’Ajuntament no és l’administració que gestiona ni cobra aquest nou tribut, que va a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Així mateix, l’Ajuntament s’ha adreçat a l’AMB per mostrar el seu rebuig al procés de notificació d’aquest tribut tal com assenyala la moció aprovada al ple.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar