El Monestir estrena orgue després d’un any de restauració

(18/11/2022 –  Redacció)  

Per fi hen pogut escoltar la nova sonoritat de l’orgue del Monestir després de la seva restauració. L’estrena oficial s’ha dut a terme aquest dijous a la missa de 20h quan el bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, ha beneït l’instrument.

Tot i que la missa es va acompanyar amb música de l’orgue, l’instrument tindrà una segona gran celebració, dissabte 26 de novembre, amb un concert inaugural a càrrec de l’organista Juan de la Rubia, actualment considerat el millor de Catalunya.

Restauració
Els treballs de restaucaió de l’orgue del Monestir han finalitzat fa uns dies després d’un any de feina. L’equip de l’orguener Federico Acitores ha restaurat els antics tubs de l’orgue i ha renovat tota la mecànica de l’instrument. Han afegit 500 tubs nous que faltaven per completar el projecte original que va encarregar la Parròquia de Sant Pere d’Octavià fa més de cent anys al reconegut mestre orguener català, Gaietà Estadella. La renovació de l’orgue ha suposat per la Parròquia una inversió de més de 150.000 euros.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar