El Festival nacional de Poesia de Sant Cugat no s’atura i fa una crida a la cultura segura

15/10/2020 – Redacció /

El Festival nacional de Poesia de Sant Cugat ha arrencat amb l’espectacle inaugural “Josep Carner, l’home sol en la serenitat” que obre dues setmanes d’actes presencials i virtuals dedicats a la poesia. Aquest primer espectacle es va poder realitzar tot i les restriccions i la prudència que implica la situació epidemiològica del país, perque ja s’havien previst diverses mesures de prevenció i un aforament limitat i controlat. 

Tot i la situació actual del coronavirus a la ciutat, l’Ajuntament, que aposta clarament pel desenvolupament de les activitats culturals de forma segura, ha dut a terme aquest acte inaugural al Teatre-Auditori que, com la resta d’equipaments municipals, compleix amb totes les normes de seguretat per a prevenir contagis per Covid-19.

L’acte, que ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Mireia Ingla, i la tinent d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha estat presidit per la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa.

L’organització del Festival ha volgut inaugurar-lo recordant i reivindicant l’obra de Josep Carner, que a cinquanta anys de la seva mort permet tornar als textos i redescobrir-hi la modernitat, la universalitat i la profunditat que l’han convertit en un clàssic català i europeu. Per al poeta que contempla, per a l’home sol en la serenitat, la poesia és un camí de construcció individual i col·lectiva de la identitat, i alhora una font de coneixement que transcendeix èpoques, recull la tradició i es projecta cap al futur.

 El doctor en filologia catalana Roger Canadell va seleccionar diversos poemes de Josep Carner per crear aquest espectacle que es va veure aquest 14 d’octubre al Teatre-Auditori. La direcció va anar a càrrec del santcugatenc Jordi Bosch que va comptar amb un repartiment de luxe, on trobem noms com la mateixa Emma Vilarasau, Jordi Boixaderas i Carme Fortuny. L’espectacle també ha inclòs una part musical, que ha anat a càrrec de les figures més explosives del moment, les germanes Yolanda i Kathy Sey.

El Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat celebrarà la seva 20a edició fins a l’1 de novembre, gràcies a la col·laboració entre l’Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Sant Cugat que van decidir aixecar el que avui és un dels festivals de poesia amb més prestigi del país. Una edició que estarà marcada per les darreres restriccions i que té programades una vintena d’actes presencials i virtuals amb autors santcugatencs però també de tots els punts del territori.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar