El Celler Modernista dona el tret de sortida a la campanya del vi novell del 2023

(13/11/2023 – Redacció)

El vi novell és el primer que s’elabora després de la verema de cada any. A Catalunya era una tradició gairebé perduda fins el 2017 quan un grup de cellers la van voler recuperar. Sis anys després, l’inici de la campanya del vi novell d’aquesta verema s’ha convertit en tota una festa que s’ha celebrat per primera vegada a Sant Cugat.

Aquest 11 de novembre, coincidint amb la diada de Sant Martí com mana la tradició, s’han pogut tastar a Sant Cugat per primera vegada els novells que han elaborat vuit cellers catalans, en el mateix dia en què s’han posat a la venda: Carles Andreu, Vinícola de Sarral i Vins Petxina, de la DO Conca de Barberà; Celler Cooperatiu d’Espolla, de la DO Empordà; Masroig i Ronadelles, de la DO Montsant; Maset, de la DO Penedès; i Sant Josep Vins, de la DO Terra Alta.

Enguany, el padrí del vi novell d’enguany ha estat el xef amb estrella Michelin Artur Martínez, que ha estat el protagonista de la inauguració oficial. Ha estat l’encarregat d’espinjolar la bota, un acte simbòlic en el qual s’obre per primera vegada la bota que conté el vi novell. Ës un vi que no deixa reposar i que, tan bon punt ha acabat la fermentació, es prepara per ser embotellat i distribuït per al seu consum immediat. El seus orígens es remunten a l’edat mitjana.

La festa va omplir el Celler Modernista i totes les entrades anticipades que es van posar a la venda es van exhaurir. Va ser organitzada conjuntament pels cellers i Vins Noè, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat i la Generalitat de Catalunya a través de l’INCAVI.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar