El Banc de sang engega una nova campanya de donació de sang a Sant Cugat

02/06/2020 – REDACCIÓ /

Sant Cugat ha tornat a sumar-se a la campanya del Banc de Sang i acull unes jornades de donació de sang que van del 2 al 5 de juny. Aquestes es realitzen al Pavelló Municipal (Passatge del Baró de Coubertin, 3). L’horari és de 10h a 14h i de 17:00h a 21h. Per realitzar una donació, els santcugatencs han de reservar hora des del web donarsang.gencat.cat.

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions. Recordem que les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes.

Des d’aquesta setmana, entre altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari.

A més, els sanitaris prenen la temperatura als donants i porten guants i mascareta.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Durant la pandèmia del coronavirus, el 20% de les transfusions han anat dirigides a malalts de la Covid-19.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar