Educació preveu obrir al juny les escoles dels territoris en fase 2

11/05/2020 – REDACCIÓ/ACN 

El Departament d’Educació treballa per iniciar el curs vinent amb “tot l’alumnat” però distribuït en més espais i amb la meitat de l’aforament per aula, cosa que requerirà de més docents. Així ho ha explicat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, a Ràdio 4, on ha afegit que és “prioritari poder tenir tot l’alumnat sempre“, especialment els de zero a 12 anys. D’altra banda, ha dit que “abans de l’estiu les escoles obriran” i que ho faran al juny les de territoris en fase 2, situació que ha esperat que hagi assolit “tothom” al juliol si es manté l’evolució actual de la pandèmia. En canvi, ha explicat que encara no tenen informació suficient per saber si també es podran obrir llars d’infants, que sí que preveu que ho facin al setembre.

Bargalló ha explicat que Educació continua treballant per poder obrir les escoles al juny però que això s’haurà d’anar fent segons l’evolució de la pandèmia als territoris. Per fer-ho és necessari que el territori en qüestió estigui en fase 2 i quan així sigui s’obriran “per qüestions diverses“. En primer lloc, per acompanyar els alumnes que canvien d’etapa però també per poder fer tutories “voluntàries” que permetin als docents establir en quina situació es troba l’alumne de cara a com ha de començar el curs vinent.

Al setembre sí que obrirem amb totes les condicions“, ha indicat. En aquest sentit, la previsió és que una aula pugui acollir “per regla general la meitat dels alumnes que acollia fins ara” i per això es treballa “escola per escola” per saber quins espais tenen i quins es podrien habilitar per ser aules a partir del setembre. També caldrà adaptar els horaris d’entrada i sortida en alguns centres per evitar aglomeracions.

Foto: Ajuntament Sant Cugat

El conseller ha reconegut que caldrà “més professorat” i ha assegurat que cal tenir els recursos necessaris per fer-ho a través d’aportacions de la Unió Europea, de l’Estat i amb l’aixecament del límit de despesa.

Escoles i instituts oberts “tot l’estiu”

Bargalló ha confiat que al juliol “tothom estarà en fase 2” i per tant que les escoles hagin pogut anar obrint i es mantinguin obertes per a casals i altres activitats. “Les escoles quan obrin al juny hauran de mantenir-se obertes tot l’estiu per acollir aquestes activitats quan calgui, ha declarat.Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar