Eduard Marco guanya el 22è Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater amb ‘Dolors’

Eduard Marco, poeta i llaurador de Borbotó (València), ha guanyat el 22è Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater amb ‘Dolors’. L’autor ha explicat que el poemari és un homenatge a la seva mare, Dolors Escamilla Pérez, que va ser “una pionera de l’esport valencià”, però també ho és a la terra, a l’horta de València, al català i a la literatura. Organitzat per l’Ajuntament de Sant Cugat, Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, el premi està dotat amb 10.000 euros i una escultura de l’artista santcugatenc Pep Codó, i la publicació del llibre a Edicions 62.

El jurat del 22è Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater està format per Jordi Cornudella, Marc Romera, Anna Maluquer, Susanna Rafart i Marta Pessarrodona. Es van presentar 69 originals, en primer ronda el jurat en va escollir quatre, i en segona, a dos. En la votació final n’ha sortit guanyador, per majoria simple, l’obra d’Eduard Marco.

Marco ha explicat que el poemari ‘Dolors’ és un homenatge a la seva mare, Dolors Escamilla Pérez, que va ser “una pionera de l’esport valencià” i va ser “doble campiona d’Europa, campiona del món i va ser la primera dona que va ser gerent d’un club de futbol masculí com el Llevant. Va ser una dona espectacular”, ha afegit.

L’autor ha apuntat que ella va patir demència i amb la seva família la van cuidar, ha indicat, tan com van poder. “Quan va morir vaig pensar que l’única cosa que podia fer era dedicar-li un poemari”. Ha destacat que era una dona nascuda al 38 i contemporània i que “aquella gent que va viure la postguerra es mereix qualsevol homenatge”.

Així mateix, ha dit que l’obra és un homenatge a la terra: “Quan un és llaurador s’estima molt la terra en la qual viu i treballa, és un homenatge a l’horta de València, a la llengua que parlo que és el valencià i el català i a la literatura”.

El premi s’ha donat a conèixer aquest divendres en roda de premsa, en la que han participat, Josep Maria Vallès i Navarro, alcalde de l’Ajuntament de Sant Cugat; Jordi Cornudella, president del jurat del Premi i editor d’Edicions 62, i Marta Pessarrodona, escriptora i membre del jurat del Premi.

Lliurament a l’octubre

El lliurament del Premi i la presentació del llibre guanyador es farà al mes d’octubre dins del marc del Festival nacional de Poesia a Sant Cugat. En aquell moment també es presentaran les bases de la 23a edició d’aquest premi.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar