TV SANT CUGAT

Dolors Vilarasau, Premi Sant Cugat a tota una trajectòria

La dramaturga, directora teatral i activista cultural Dolors Vilarasau rebrà el Premi Sant Cugat a tota una trajectòria a la gala que es durà a terme el 20 de març i on es donaran a conèixer la resta de premiats.

La dramaturga, directora teatral i activista cultural Dolors Vilarasau rebrà el Premi Sant Cugat a tota una trajectòria a la gala que es durà a terme el 20 de març i on es donaran a conèixer la resta de premiats. Vilarasau, nascuda l’any 1952 a Sant Cugat, ha dedicat la seva vida al món del teatre, on ha destacat en múltiples facetes.

L’alcalde ha dit que aquests premis són “un acte de reconeixement i agraïment al talent local i a la gent que dedica molt de temps de la seva vida a fer millor Sant Cugat. Aquests premis són una història de ve de lluny, de l’any 1982, quan Ràdio Sant Cugat i el seu director d’aleshores, Ramon Grau, van posar en marxa els Premis Santcugatenc de l’Any. En aquella primera edició només es va donar un guardó, que va ser per l’Eugeni Canas”. Sobre Dolors Vilarasau, l’alcalde ha dit que “la seva passió pel teatre també ve de lluny. Amb només 15 anys va treballar fent guions de teatre radiofònic infantil en un programa conduït per Salvador Escamilla a Ràdio Barcelona. Estem molt contents que ella rebi aquest premi, que és el de la seva ciutat. La Dolors destil·la teatre pels 4 cantons”.

Dolors Vilarasau ha dit que accepta aquest premi “amb molt d’agraïment a l’alcalde per haver-me escollit. Ell coneix bé la meva trajectòria. És un premi molt especial per mi perquè aquest porta el nom de Sant Cugat”. Vilarasau ha afegit que aquest premi “el veig com un premi al teatre de Sant Cugat en el seu conjunt i a tota la gent que fa teatre aquí, a la nostra ciutat. Accepto aquest premi en referència a tot aquest teatre que s’ha fet i es fa a Sant Cugat”.

Els premis es lliuraran el proper dijous, 20 de març, a les 19 hores, al Teatre-auditori, en un acte conduit pels periodistes santcugatencs Ester Castanyer i Jofre Llombart. L’acte comptarà amb l’actuació de Los Aurora, que interpretaran dos temes, i de l’Esbart, que també tindrà una doble participació. Al final de l’acte, Los Aurora interpretaran un darrer tema acompanyats per l’Esbart, en una peça conjunta que s’estrenarà per aquesta ocasió. “Estem molt contents de participar en aquests premis de la millor manera que sabem, que és ballant”, ha dit Lali Mateu, directora del cos de dansa de l’Esbart. A l’igual que l’any passat, l’escola de música i dansa Fusió, serà l’encarregada d’interpretar l’Himne de Sant Cugat, amb lletra d’Ignasi Roda i música de Toni Xuclà. Gemma Navarra, directora de l’Escola Fusió, també ha manifestat “la il·lusió de tornar a participar en aquest esdeveniment important per a la ciutat, com ja vam fer l’any passat”.

Les persones o col·lectius guardonats rebran una peça artística exclusiva creada per l’escultor santcugatenc, Pep Codó. Aquesta obra d’art s’inspira en el passat agrícola i d’arrelament a la terra de Sant Cugat. I per fer-ho, se centra en la tradició santcugatenca de lluir una fava com si fos un penjoll valuós durant l’Aplec de Sant Medir, com a record i símbol del nostre passat.

Les invitacions gratuïtes per assistir a l’acte de lliurament dels Premis es poden recollir des d’avui a les guitxetes i al web de Teatre-auditori (www.tasantcugat.cat) i a l’Oficina de Turisme. El període per presentar candidatures als premis va finalitzar divendres passat, 28 de febrer.

Amb les propostes recollides per la Comissió de Propostes i les aportacions dels membres d’aquesta comissió, s’elevarà un informe al jurat, presidit per l’alcalde i format pels integrants de la Junta de Govern Local. El jurat es reunirà l’11 de març per decidir els guanyadors i les guanyadores.

Dolors Vilarasau
Dolors Vilarasau (Sant Cugat del Vallès, 1952). Dramaturga, directora teatral, i activista cultural. Comença fent guions de teatre radiofònic infantil per Ràdio Barcelona de la mà de Salvador Escamilla. Estudia interpretació i direcció a l’Institut del Teatre. És llicenciada en Filologia catalana i Filologia Hispànica per la UAB.

Als 19 anys dirigeix el seu primer espectacle Muntatge poètic amb l’Agrupació Maragall. Al llarg de la seva carrera teatral ha dirigit i/o interpretat més d’un centenar d’espectacles: obres de text, performances, recitals, lectures dramatitzades… A partir de la creació de la Cia. professional Tetrateatre dirigeix a la Sala Capitular una sèrie d’espectacles poètics i multidisciplinaris: Poema de Nadal, Verdaguerianes, Àlias Pere Quart, Cambra Ferrater, Domna, Te mandaré mi corazón caliente… És la introductora al país del teatre de Václav Havel: Havel a escena al Teatre Alegria, El Comunicat al Teatre Auditori i en temporada al Tantarantana, i l’obra pòstuma, La retirada, al Lliure de Gràcia.

Com a santcugatenca ha dirigit: Històries de Sant Cugat (inauguració TA), Sota la capa del cel (Any del Mil·lenari), VIII Nit de Poesia (TA, 2005) i Pedra i Sang que es representa cada Nadal al Monestir des del 2000. Ha dirigit entre altres Una nit qualsevol de Mrozek, L’inspector de Gógol, Les Mosques de Sartre, La Màscara de Feydeau, Quatre estacions de l’amor segons Shakespeare, Els herois i les grandeses de Pitarra.

Moltes iniciatives de la ciutat porten el seu segell: Lectures a la Fresca, Tertúlia amb amics, Coll Favà, el barri dels poetes, L’Art a debat… Ha rebut diverses distincions: Premi Paul Harris del Rotary Club, Premi Santcugatenc de l’any, Premis Ciutat de Sant Cugat per Pedra i Sang i per les Lectures a la Fresca, Caparrota de l’any 2017, Premi a la millor proposta teatral per Una nit qualsevol (AADPC, AISGE). Actualment és presidenta de l’Associació Amics de Pedra i Sang i coordina els Clubs de Lectura de Teatre de la Biblioteca Gabriel Ferrater.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #110

Directe TV

Enquesta

En quin règim d’habitatge viu a Sant Cugat?

Subscripció a la revista online

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?