Dissidència Sònica rebutja la “prohibició” de l’Independence Day per part de l’Ajuntament

15/09/2020 – Eva Jou /

Dissidència Sònica manifesta el seu desacord amb la decisió de l’Ajuntament de “prohibir” l’Independence Day II, una jornada de concerts autogestionada. El col·lectiu al·lega que la “no confirmació”, per part del consistori, de disposar del material adequat per afrontar les mesures de seguretat de la covid-19 equival a “prohibir” l’acte, que s’havia de celebrar el 12 de setembre.

Dissidència Sònica Independence Day punk concert autogestionat
Membres de Dissidència Sònica durant la roda de premsa a Cal Temerari

Des de l’organització expliquen que el 10 d’agost van demanar el permís per celebrar l’acte i que el dia 21 ja havien entregat a l’Ajuntament tota la documentació necessària. El fet que el consistori els demanés documentació complementària, asseguren que els fa pensar que “tenia constància de la petició”. A banda, l’organització va entregar un pla de seguretat i del material requerit, arran de la pandèmia del coronavirus. Segons expliquen des de Dissidència Sònica, l’11 de setembre la policia local els informa que “no té constància” de l’autorització de l’acte i que el material imprescindible per implementar el pla de seguretat “no es troba a l’indret sol·licitat”.

Davant d’aquesta situació, Dissidència Sònica considera que no disposar del material adequat significa haver de prohibir l’acte. El col·lectiu assegura que aquesta “prohibició” és “la prova incontestable” que tot el sistema d’accés a la cultura a Sant Cugat “falla de manera estructural“.

Des de l’organització demanen a l’Ajuntament que “s’espavilin” perquè la màquina que piloten “està feta un desastre“. Dissidència Sònica etziba que el fet que els ho hagin de dir “els punkis del poble” n’és la prova “més fefaent”.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar