L’Ajuntament millorarà l’accés a l’escola Avenç i reconeix que retirar l’asfalt va ser una decisió “nefasta”

03/02/2020 – REDACCIÓ /

Fins fa uns mesos el camí d’accés a l’escola Avenç estava asfaltat. Ara, presenta un altre aspecte. Els pares i mares d’alumnes es queixen de forats, bassals i pols en una via d’accés que calculen que fan servir cada dia unes 500 famílies.

cami-escola-avenç
Vista aèria de l’accés a l’escola Avenç

La mare i membre AMPA escola Avenç, Gemma Recio, va assistir al ple del dilluns passat per mostrar la incomprensió dels pares i mares de la retirada de l’asfaltat al camí de l’Avenç.

Publicitat

Això és una de les principals queixes d’alguns dels pares i mares dels alumnes de l’escola Avenç al torn de participació ciutadana del darrer ple municipal. L’alcaldessa va ser molt clara en reconèixer que treure l’asfalt va ser un error.

Tot i això, la solució òbvia, tornar a asfaltar el carrer, és inviable perquè el camí està dins del Parc Natural de Collserola i la seva normativa no permet. L’alcaldessa va comunicar que la solució implica fer un nou paviment més compactat, que tot i no ser un asfaltat hauria de millorar el sauló que s’està aplicant fins ara, una grava que ja s’ha vist que no dona un bon resultat. Aquest nou ferm es farà en dues fases.

Mireia Ingla va dir en el ple que per setmana santa es farà un primer tram del carrer i la resta del camí s’arranjarà a partir de les vacances d’estiu.

Publicitat

Per altra banda, l’Ajuntament també està treballant a millorar l’accés a l’escola a peu per reduir el nombre de desplaçaments en vehicle privat.

L’alcaldessa va afirmar que l’Ajuntament està treballant amb mobilitat per oferir una alternativa a les famílies al vehicle privat.

Aquest caminet és una ruta més directa que comunica l’escola amb el carrer de Llaceres i que s’ubica en uns terrenys de propietat privada. L’Ajuntament ha anunciat un acord amb els propietaris, la Companyia de Jesús, per arranjar aquest camí i afegir més il·luminació per a fer un accés a peu a l’Avenç més directe i segur per als infants.

Feu un comentari