Denunciat un pilot campió mundial d’aeromodelisme durant uns entrenaments a Sant Cugat

(20/05/2022 – Redacció)  

Un soci del Club d’Aeromodelisme de Sant Cugat, Joan Rombaut, ha estat denunciat pels Mossos d’Esquadra per presumptament fer volar la seva aeronau pilotada per control remot a “una alçada superior a la permesa i interferir en la trajectòria d’un helicòpter policial“, segons ha explicat la policia catalana a través d’una piulada.

I a partir d’aquesta piulada, Rombaut va saber que havia estat denunciat. Segons ha explicat a TV Sant Cugat, encara no ha rebut cap denúncia i és assabentar a través de les xarxes socials. Defensa que en tot moment tenia els permisos i que estava entrenant. A més lamenta les incoherències en la informació publicada pels Mossos ja que el vol va ser al Club d’Aeromodelisme de Sant Cugat i no a Sabadell.

Els fets van passar l’11 de maig a les instal·lacions del Club d’Aeromodelisme de Sant Cugat quan Rombaut estava fent entrenaments, i de sobte un helicòpter dels Mossos va aterrar per demanar-li la documentació. El pilot i soci del club santcugatenc és esportista d’alt nivell de la Federació Aèria d’Espanya, ha estat 4 veces campió nacional en la seva modalitat i es troba en el TOP10 mundial.

Joan Rombaut amb l’aeronau denunciada

El president del club, Xavi Torradas, ha assegurat a Televisió Sant Cugat que tenen tots els permisos en regla expedits per l’aeroport de Sabadell, i defensa la legalitat de la maniobra assegurant que mai es va sobrepassar els 120 metres que estableix la normativa: Com a president del club vull fer constància que disposem de carta operacional amb l’Aeroport de Sabadell, de què tots els nostres pilots estan informats. Nosaltres donem tot el suport al pilot per què va fer les maniobres dintre de la legalitat“.

Instal·lacions Club d’Aeromodelisme de Sant Cugat

A més com explica Joan Rombaut es tracta d’un club federat que segueix tots els protocols vigents: “Les instal·lacions tenen les cartes operacionals de l’aeroport de Sabadell i, per tant, cap tràfic aeri passa per sobre nostra però en el cas que passi, estem preparats per baixar ràpidament les naus. Jo sempre que estic entrenant tinc un observador i si passa alguna algun aparell volador a prop nostre, m’informa i aterrem ràpidament“.

El club atribueix la denúncia dels Mossos a un possible error de precisió per part de l’helicòpter de Mossos en calcular l’alçada: “Creiem que potser va ser conseqüència del càlcul, del que s’entén com altitud respecte al nivell del mar i l’altitud respecte a terra. No podem afirmar amb rotunditat per què l’aparell de vol no porta telemetria. El que sí que sabem segur és que per l’experiència del pilot expert, volar per sobre de 100 metres fa molt difícil que el pilot pugui tenir una visió real pel concurs. Per tant, hem de suposar que va haver-hi un error de precisió per part de la mesura que ells van considerar”.

Així mateix, el club nega que en cap moment es produís cap risc de col·lisió amb l’helicòpter: “Amb 40 anys d’història mai hem tingut cap incident“, afirma Torradas.

Ara el pilot s’enfronta a una multa de fins a 225.000 euros. El club s’ha posat en contacte amb les federacions catalana i espanyola i han enviat tota la informació a l’Aeroport de Sabadell.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar