La revetlla de Sant Joan és sinònim de foc, festa i coques. A Sant Cugat, les pastisseries Sàbat s’ha convertit en un referent per gaudir d’aquest dolç tradicional elaborat de manera artesanal i amb receptes familiars que han passat de generació en generació.
Jaume Sàbat, mestre pastisser, ens explica l’origen d’aquesta tradició en aquest reportatge de Televisió Sant Cugat.
Un dels secrets d’una bona coca rau en el brioix, fet amb cura i amb una fermentació adequada que marca la diferència amb altres elaboracions més industrials. Una de les coques amb més èxit és la de crema, tot i que les més tradicionals continuen sent les de fruita confitada i pinyons, i la de llardons.
Aquests dies previs a la revetlla, l’equip de la pastisseria Sàbat treballa intensament per garantir que tothom pugui gaudir d’una coca de qualitat. Tot i haver rebut ja moltes comandes, en Jaume Sàbat assegura que hi haurà coques per a tothom, encara que no s’hagin fet reserves prèvies. “Som molt optimistes amb aquesta campanya”, afirma.
Podeu trobar les coques de Sant Joan a les dues botigues de la pastisseria Sàbat: a l’establiment de sempre al carrer de Santiago Rusiñol i al número 8 de la rambla Ribatallada, a Sant Cugat.