Comença el cribratge massiu entre els joves de 18 a 20 de la ciutat

13/07/2021 – Redacció /

El cribratge massiu entre els joves santcugatencs de 18 a 20 anys ha començat a les 10h del matí del dimarts, una hora més tard del previst per un problema tècnic, i sense cues destacades. El Departament de Salut, amb el suport de l’Ajuntament, dur a terme aquest dimarts i dimecres un cribratge dirigit als joves de Sant Cugat nascuts els anys 2001, 2002 i 2003 i està previst que uns 3.000 joves s’acostin a fer-se la prova. El cribratge es fa al PAV3 de la rambla del Celler entre les 9 i les 21 hores. La tècnica utilitzada és la PCR amb automostra nasal.

Joves fent el cribratge massiu aquest dimarts al matí Foto: Jordi García

L’objectiu és detectar casos asimptomàtics en aquest col·lectiu, que ara mateix presenta una major incidència de casos positius de COVID-19 a la ciutat, i tallar les cadenes de transmissió.

Podran participar-hi els joves del municipi de la franja d’edat seleccionada excepte: Els vacunats parcial o totalment, els que tinguin un TAR o PCR positiva durant els últims 10 dies i els que presentin símptomes.

Els resultats del cribratge es publicaran a La Meva Salut a les 24h i s’enviaran per SMS les persones participants. Mentre no es conegui el resultat de la prova, les persones hauran de fer aïllament preventiu. Des del Centre d’Atenció Primària es posaran en contacte amb les persones que tinguin un resultat positiu. Cal recordar que un resultat negatiu de qualsevol test per a la detecció de la COVID-19 no eximeix de continuar respectant totes les mesures de protecció i prevenció envers la malaltia, especialment portar mascareta, rentar-se bé les mans, mantenir la distància de seguretat i ventilar sovint els espais tancats.

Joves fent cua al PAV3 Foto: Jordi García
Foto: Jordi García
Foto: Jordi García
Foto: Jordi García
Foto: Jordi García

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar