COBIKE-19

Per Alba Gordó, Regidora de Sostenibilitat i de Joventut

A Sant Cugat estem habilitant més espai per a vianants, bicicletes i tots aquells que es vulguin desplaçar per la ciutat sense cotxe. I és que la COVID-19 ens ha fet valorar més l’espai públic i voler-lo redistribuir posant les persones i la vida al centre. Estem compromesos a implementar les accions necessàries per aconseguir la millora de la qualitat de vida de la ciutadania contribuint així, a la millora de la qualitat de vida del planeta.

Posar la vida al centre és procurar tenir a tothom en consideració, reconèixer el dret a la mobilitat segura també dels infants i joves de la ciutat i d’aquells qui no disposen de cotxe o de carnet de conduir. És ser conscient que la contaminació de l’aire, que s’associa a 400.000 morts anuals a Europa, ha caigut més d’un 50% a casa nostra durant l’aturada per la COVID-19 i actuar perquè la nova normalitat no ens torni a l’antiga pol·lució. És voler recuperar espai al cotxe per destinar-lo a usos nous envers una ciutat menys estrident i amable.

Doncs bé, les trames urbanes no estan pensades per aquesta nova realitat, i les hem d’adequar, ni que sigui, per aquest període. Potser, quan ho fem, ens acabem adonant que així ens agrada més, que valorem la millor qualitat de l’aire i la mobilitat activa, i que aquesta nova normalitat ens satisfà més que la que deixem enrere.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar