Ciutadans vol lluitar contra l’okupació il·legal davant “l’augment alarmant de casos”

07/08/2020 – Redacció / 

Ciutadans ha presentat una moció a l’Ajuntament de Sant Cugat on proposa reforçar el paper i les competències dels ajuntaments en la lluita contra l’okupació il·legal d’habitatges. La proposta de la formació taronja es debatrà en el proper ple municipal del mes de setembre que se celebrarà dilluns dia 21.

Tal com ha explicat el portaveu de la formació municipalAldo Ciprianla proposta de Cs té l’objectiu de dotar els ajuntaments d’un pla municipal específic per lluitar contra l’okupació il·legal d’una forma més eficaç. En aquest sentit es proposen mesures que “permetin assegurar la devolució dels immobles okupats il·legalment als seus legítims propietaris, de manera que es posarà a la seva disposició assessorament i orientació jurídica“.

Conèixer si l’okupació es realitza com un acte delictiu o per necessitat

La moció de Cs també proposa “posar en marxa i reforçar mesures per vetllar per la seguretat i la convivència veïnals afectades per l’okupació il·legal, mantenint una estreta col·laboració amb les associacions de veïns.” Així com l’elaboració d’un cens en què s’indiqui si el tipus d’okupació és per a fins delictius o per necessitat i es faci un seguiment d’aquesta.

En aquest sentit, es proposa reforçar la presència policial i el patrullatge preventiu en les zones ja afectades pel problema de l’okupació i impulsar la creació d’una unitat de Policia Local destinada a la prevenció, control i seguiment dels immobles okupats o susceptibles d’okupació.

Preocupació per l’augment de casos

El portaveu de Cs ha assegurat que “les okupacions estan augmentant de forma alarmant a Sant Cugat, provocant problemes greus de convivència i convertint la vida de les famílies i les comunitats de veïns en un autèntic malson”

Ciprian ha explicat que el seu partit ha registrat una llei antiokupes al Congrés dels Diputats que sigui “més dura amb aquestes pràctiques i permeti desallotjar els okupes de manera exprés” però ha afegit que és molt important comptar amb el suport de l’administració local que és la més propera als ciutadans “creiem que des dels Ajuntaments també és necessari actuar i pressionar”, ha conclòs.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar