Ciutadans demana la suspensió temporal de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat

(30/03/2022 – Redacció)  

El grup municipal de Ciutadans presentarà una moció al pròxim ple d’abril per a sol·licitar la suspensió temporal de la Zona de Baixes Emissions del municipi fins que els Tribunals es pronunciïn sobre la correcta implantació a Barcelona.

La formació taronja considera que l’ordenança de Sant Cugat parteix del “model estandarditzat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i que és un calc de l’ordenança de l’Ajuntament de Barcelona anul·lada pel TSJC“.

Un ciutadà al ple municipal protestant contra la Zona de Baixes Emissions

El text de la formació liberal demana que l’Ajuntament ajorni els expedients sancionadors des que s’aprovi la moció fins que esdevingui ferma la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La moció de Cs planteja, a més, l’estudi de mesures alternatives que tinguin com a objectiu reduir els nivells de contaminació de la ciutat com, per exemple, la millora del transport públic.

Pel que fa a aquest tema l’alcaldessa Mireia Ingla va explicar al programa ‘Línia Directa amb l’Alcaldessa‘ de Televisió Sant Cugat que l’ordenança de moment es manté: “A nosaltres aquesta sentència no ens interpel·la. Per tant, la Zona de Baixes Emissions continua vigent i si en algun moment hi ha alguna resolució judicial que ens demana adaptar alguns requisits, nosaltres ho farem“.

La ZBE de Sant Cugat es troba activa des de l’1 de maig de 2021 i se sanciona des de novembre. Estableix que els vehicles sense etiqueta ambiental que circulin per l’espai establert en dies laborables, de dilluns a divendres i entre les 7.00 h i les 20.00 h, seran sancionats amb multes d’entre 100 i 500 euros.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar