(27/05/2022 – Redacció)
“El ronqueo” és la manera tradicional d’espedaçar la tonyina vermella i aquesta paraula prové del soroll que fa el ganivet en fregar amb l’espinada del peix.
Els clients de Carrefour Sant Cugat del Centre Comercial l’han pogut escoltar de ben a prop a la mostra de “ronqueo” i d’espedaçament de la tonyina vermella d’Almadraba.
Un “ronqueo” que alguns consideren com un art i que han dut a terme a Sant Cugat, professionals amb dècades d’experiència. A més, aquesta tonyina vermella de 239 quilos és un exemplar de tonyina vermella salvatge provinent d’Almadraba de Barbate a Cadis. L’Almadraba és un art de pesca que utilitza un laberint de xarxes en el pas de les tonyines durant la seva migració.
Els clients de Carrefour Sant Cugat han pogut tastar in situ els millors talls d’aquesta tonyina vermella salvatge, d’espedaçada pels professionals de l’empresa andalusa Petaca Chico que està de gira per tot l’estat espanyol.