Can Bell recupera la tradició de la verema en plena Serra de Collserola

09/09/2021 – Redacció

Fa 3 anys que en aquesta masia santcugateca amb més de 900 anys d’història van decidir tornar a plantar ceps per recuperar una tradició vitivinícola gairebé perduda a la nostra ciutat.

A Can Bell estan tornant a produir vi blanc i aquesta és ja la seva segona verema. Els encarregats de dur-la a terme han estat familiars i amics de de la família Bell, que s’han encarregat de veremar els prop de 1250 ceps que creixen a la mitja hectàrea que Can Bell han dedicat a la vinya.

Ferran Bell: ” tot i que la vinya és jove, s’ha notat un increment significatiu respecte a la primera verema de l’any passat”.

Ferran Bell

Desde Can Bell esperen que el vi d’aquest any sigui de bona qualitat i poder obrir canals de distribució a restaurants o clients de la ciutat. Es tractarà d’un vi blanc de varietat xarel·lo, 100% santcugatenc, produït en els terrenys d’una masia que data del segle XII. Si tot va com esperen, en un futur ampliaran les hectàrees dedicades a la vinya i podrien començar a produir també cava. Un esforç per recuperar una tradició que va durant segles va ser una part important del Sant Cugat agrícola i que gairebé s’ha perdut amb el pas de poble a ciutat.

.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar