TV SANT CUGAT

Can Bell recull 1.400 quilos de raïm durant aquesta verema

Enguany s’han recollit 1.400 quilos de raïm de la varietat xarel·lo, un increment respecte a les collites inicials d’aquesta vinya jove.

La masia santcugatenca de Can Bell ha viscut aquest cap de setmana una nova jornada de verema, aplegant família, veïns i amics per collir el fruit d’aquestes vinyes plantades a la Serra de Collserola. Enguany s’han recollit 1.400 quilos de raïm de la varietat xarel·lo, un increment respecte a les collites inicials d’aquesta vinya jove.

Els vins de Can Bell són dels pocs provinents de vinyes santcugatenques i el que va començar fa set anys com un projecte destinat a familiars i amics, ha anat creixent fins a obtenir un producte que podem trobar a diversos establiments de la ciutat com Cal Caballu.

Del raïm veremat se’n produiran dues varietats de vi blanc xarel·lo: una amb fermentació en dipòsit d’acer inoxidable i una altra amb fermentació en bóta de roure francès. Segons explica la família Bell, “les ampolles d’aquesta campanya no es podran tastar fins al setembre del 2026”, mentre que ara mateix es poden degustar les de la verema 2024.

La vinya actual, de mitja hectàrea, es va plantar l’abril de 2018 i ja és plenament productiva. A més, Can Bell compta amb una hectàrea i mitja més plantada el 2022, que encara no ha entrat en producció. L’objectiu és consolidar l’activitat vitivinícola i recuperar una tradició històrica a la ciutat, vinculada durant segles al seu paisatge agrícola.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #114

Directe TV

Estem treballant per restablir el servei de directe.

Enquesta

Està la ciutat preparada pels forts aiguats?

Subscripció a la revista online

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?