“Bellaterra és Sant Cugat” guanya el judici contra l’Ajuntament de Cerdanyola per annexionar-se a Sant Cugat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dona la raó a la Comissió de veïns “Bellaterra és Sant Cugat”, en contra de l’Ajuntament de Cerdanyola. Fa cinc anys que aquesta comissió va presentar la documentació a l’Ajuntament de Cerdanyola per iniciar el procés de segregació de Bellaterra d’aquest municipi i de la seva annexió a Sant Cugat, però l’Ajuntament de Cerdanyola  va desestimar la sol·licitud i la Comissió de veïns “Bellaterra és Sant Cugat” va presentar una demanda al jutjat. Ara, el TSJC han resolt a favor dels veïns i insta a l’Ajuntament de Cerdanyola a iniciar la tramitació de l’expedient de segregació a la Generalitat de Catalunya.

Antecedents
A finals de 2018 es va crear la Comissió de veïns Bellaterra és Sant Cugat, per tramitar la segregació de Bellaterra del municipi de Cerdanyola i la seva annexió a Sant Cugat, d’acord amb el procediment establert per la Llei 8/1987, Municipal i de Règim Local de Catalunya, i el Reglament de demarcació territorial i població dels ens locals, aprovat pel Decret 244/2007. Aquesta normativa contempla la segregació de part d’un municipi per a agregar-lo a un altre mitjançant la recollida formal de signatures de veïns.

La Comissió Bellaterra és Sant Cugat va recollir l’any 2019 signatures del 60% dels veïns de Bellaterra, superant significativament el mínim del 50% exigit per la Llei. Totes aquestes signatures es van formalitzar davant la Secretària de l’EMD de Bellaterra.

La Comissió de veïns Bellaterra és Sant Cugat va presentar a l’Ajuntament de Cerdanyola les signatures i la memòria explicativa dels motius per a la segregació de Cerdanyola i l’annexió a Sant Cugat per tal d’iniciar la tramitació de l’expedient de segregació a la Generalitat de Catalunya. Però, el mes d’agost de 2019 l’Ajuntament de Cerdanyola va desestimar la sol·licitud d’inici d’expedient i per aquest motiu la Comissió de veïns Bellaterra és Sant Cugat va presentar una demanda al Jutjat.

El 6 d’octubre de 2022 es resol la sentència que dóna la raó a la Comissió de veïns Bellaterra és Sant Cugat i ordena a l’Ajuntament de Cerdanyola a pagar les costes del judici i a iniciar l’expedient presentat el 2019, però l’Ajuntament presenta recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Miquel Vázquez, president de la Comissió Bellaterra és Sant Cugat: “Aquest mes de juny de 2024, el Tribunal resolt novament donant la raó a la Comissió de veïns. Per tant, demanem a l’Ajuntament de Cerdanyola que iniciï immediatament i sense més dilacions el tràmit per iniciar el procés de segregació, donant compliment a la legalitat i respectant la voluntat de la majoria del veïns de Bellaterra, expressada democràticament, d’annexionar-se al municipi de Sant Cugat.”

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar