Beethoven & Dvorák, protagonistes del proper concert de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

(16/11/2023 –  Redacció)  

El proper 17 de novembre l’Orquestra Simfònica Sant Cugat interpretarà el concert per a violoncel i orquestra de Dvorák, amb el magnífic violoncel·lista Pau Codina, en una nit en la que també es podrà sentir la 7a simfonia de Beethoven, tot sota la batuta del mestre Josep Ferré al Teatre-Auditori Sant Cugat.

El repertori conté dues grans obres de la música simfònica del segle XIX. Per un costat, el Concert per a violoncel i orquestra en si menor, Op. 104, d’Antonín Dvořák (1841-1904). Una peça que segons destaca Ferré “conté influències folklòriques de la música tradicional de Bohèmia, i una gran quantitat de melodies memorables i una orquestració brillant i emotiva”. També destaca que Pau Codina, un dels violoncel·listes catalans més prestigiosos, vindrà expressament de Dinamarca, on resideix, per participar en aquest concert.

A la segona part del concert, l’orquestra santcugatenca ens oferirà la Simfonia núm. 7 en la major, op. 92, de Ludwig van Beethoven (1770-1827). “Tan sols una orquestra consolidada pot assumir aquest repertori”, afirma Josep Ferré, director artístic de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, que el dirigirà. I afegeix que “és el concert que somnia qualsevol director”. El gran compositor alemany hi aboca una gran expressivitat emocional, una atenció especial a la forma i una experimentació amb les noves idees musicals del moviment romàntic de la seva època. Beethoven parlava d’aquesta simfonia com “una de les seves millors obres”. “No li portarem la contrària”, diu Josep Ferré.

El concert de Beethoven & Dvorák es podrà gaudir al Teatre-Auditori Sant Cugat aquest divendres a les 20.00 h.

Pau Codina, violoncel
Pau Codina (Barcelona, 1988) va començar a estudiar violoncel als cinc anys amb Eulàlia Subirà. S’ha graduat a l’escola Yehudi Menuhin de Londres, a la Guildhall School of Music&Drama i a la Chapelle Musicale Reine Elisabeth de Brussel·les, on va rebre el mestratge de Louise Hopkins i de Gary Hoffman, entre d’altres. Com a solista ha tocat amb orquestres com l’Orquestra de la RTVE, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de Cambra d’Andorra i l’Orquestra de Cambra Franz Liszt de Budapest. Actualment forma part de l’Esbjerg Ensemble (Dinamarca) i de l’Oculi Ensemble i del Trio Fortuny.  

Josep Ferré, director
 El mestre Josep Ferré va ser el director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat des dels seus inicis fins a la temporada 2021-22. Actualment n’és el director artístic. Ha dirigit formacions com el Cor del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Provincial de Màlaga, la Clark College Symphonic Orchestra (Vancouver, EUA), l’Orquesta Sinfonica de la Universidad de Nuevo León (Monterrey, Mèxic), l’Orchestra Simfonica di Grosseto (Itàlia) i la Symphonic Orchestra of Pazardzhik (Bulgària).

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat
El 1990 va néixer l’Orquestra de Cambra Sant Cugat, embrió de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. En aquests anys, aquesta formació ha realitzat més de 750 concerts arreu del país (al Palau de la Música Catalana, al Gran Teatre del Liceu, a L’Auditori de Barcelona, al Palau de Congressos de Catalunya, a la Sala Oval del Palau Nacional, al Palau Sant Jordi…) i ha esdevingut una de les principals orquestres de Catalunya. Des de la temporada 1996-97, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat compta amb un cicle estable de concerts al Teatre-Auditori Sant Cugat. Dirigida per Salvador Brotons, s’ha caracteritzat des dels seus inicis per l’experimentació i la recerca constant de nou repertori i diferents estils musicals: òpera, jazz simfònic, música clàssica, música contemporània, sarsuela, flamenc, música de pel·lícula…

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar