Apareixen pintades al Monestir de Sant Cugat

25/07/2020 – Redacció

El servei municipal de neteja de l’Ajuntament ha eliminat les pintades al Monestir de Sant Cugat i a l’entorn del monument que es van produir la matinada de divendres, quan el Monestir de Sant Cugat va patir en una sola nit tot un conjunt de pintades de caire catalanista. Els missatges, realitzats amb pintura en spray, es podien veure a la Creu del Terme, les façanes, est i sud i en alguns punts de les muralles exteriors.

No feia ni sis mesos que s’havia restaurat tota la façana sud del Monestir. Uns treballs que van durar uns cinc mesos i que van tenir un pressupost inicial de 200.000 euros. La restauració va servir per netejar la pedra, col·locar vitralls a les finestres gòtiques i arranjar alguns elements de la façana com les gàrgoles. Una pedra que ara s’haurà de tornar a netejat.El Monestir de Sant Cugat està dintre d’un pla de conservació del Govern de la Generalitat,  la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament que preveu la inversió d’1,1 milions d’euros fins al 2022, dels quals ja se n’han gastat gairebé 470.000 euros. A més, a banda d’aquest pla conjunt d’inversions, la generalitat va aprovar aportar 270.000 euros més en pressupostos d’exercicis futurs per a la restauració del Monestir. Unes tasques de restauració que hauran d’incloure la neteja d’aquests actes vandàlics.

Aquest mateix divendres a la tarda el servei municipal de neteja de l’Ajuntament ha eliminat les pintades al Monestir de Sant Cugat i al voltant del monument. Una actuació que ha tingut un cost per sobre dels 500 euros.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar