Àngels Ponsa pren possessió del càrrec com a consellera de Cultura

08/09/2020 – Redacció / 

La fins ara directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Àngels Ponsa, ha pres possessió del càrrec com a nova consellera de Cultura en substitució de Mariàngela Vilallonga, en un acte encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, al Saló de Sant Jordi del Palau, on ha defensat que “la cultura és un servei essencial” i que és el quart pilar de l’estat del benestar.

El president de la Generalitat, Quim Torra, saluda a la nova consellera de Cultura, Àngels Ponsa, després de la seva presa de possessió al Palau de la Generalitat

L’acte s’ha celebrat un cop finalitzada la reunió del Consell Executiu, que ha aprovat el cessament d’Àngels Ponsa com a directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura. Torra ha agraït la “generositat” tant de la consellera sortint com de Ponsa.

Torra ha reivindicat la importància de la cultura, i ha assegurat que el Govern persistirà durant aquest temps: “Cal rescatar la cultura perquè una societat sense cultura esdevindria un autèntic monstre”. I ha afegit que el Govern no deixarà la cultura de banda en la recuperació dels mesos vinents.

La santcugatenca Àngels Ponsa, nova consellera de Cultura, al Palau de la Generalitat

El perfil de la nova consellera

Nascuda a Artesa de Segre (Noguera) el 1960, Ponsa va ser coordinadora de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona des de gener de 2016 fins a gener del 2017 i de gener del 2018 a 14 de juny del 2018. Va ser diputada al Parlament en tres legislatures entre 2010-2012 i 2012-2015, per CiU, i 2015-2017 per Junts pel Sí. Va ser portaveu a la Comissió de Cultura i Llengua, mentre de les comissions d’Igualtat de les persones, de la Infància, Justícia, d’Ensenyament i Universitats de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i vicepresidenta de la Sindicatura de Greuges.

Diplomada en magisteri per la Universitat de Barcelona (1980), Ponsa és llicenciada en Geografia i Història, especialitat en Història de l’Art, postgrau en gestió i administració del sistema educatiu a la Universitat Autònoma de Barcelona (1992), màster en gestió pública a la Universitat Autònoma de Barcelona (2002) i postgrau en Intervenció en situacions de conflicte a la Universitat de Barcelona (2004).

També va ser professora d’història de l’art a l’Escola Massana (1988-1992); tècnica superior d’ensenyament de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (1991-1995); tinent d’alcalde de Serveis a la Persona (Benestar Social, Igualtat, Joventut, Salut, Cultura, Educació i Esports) a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (1995-2003) i cap del Servei de Participació a l’Associació Catalana de Municipis (2003-2007).

La futura consellera de Cultura va ser coordinadora del llibre ‘Cultura i municipi. Polítiques culturals municipals a Catalunya’ (UAB, 2007), coautora d”El meu llibre de Sant Cugat’, proposta didàctica d’estudi de la ciutat en tots els àmbits que la componen i coautora del llibre ‘Riera amunt! Proposta didàctica i guia per al professorat’, que va obtenir el premi ‘Terrassa a l’escola’ en l’edició del 1991.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar