Sant Cugat commemorarà la Diada de l’11 de setembre amb la poesia i la música com a protagonistes

(06/09/2022 – Redacció)  

L’ajuntament de Sant Cugat ja té a punt el programa d’actes oficials per commemorar el proper Onze de Setembre la Diada Nacional de Catalunya. Un programa marcadament cultural que aquest any, com a novetat, donarà protagonisme a la música i la poesia.

La plaça Rafael Casanova acollirà de nou les ofrenes florals de les entitats a partir de les 9 del matí, que es compaginaran amb un recital de poemes a càrrec de Gisela Figueras i Valentí Maymó i l’actuació del septet de metalls de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat. La direcció artística i la dramatúrgia de l’acte anirà a càrrec de Jordi Lara i la direcció musical a càrrec de Salvador Brotons.

Publicitat

L’acte es tancarà amb el discurs de l’alcaldessa i el cant d’”Els Segadors” a les 11 del matí i al vespre, la cobla Ciutat de Terrassa amenitzarà la tradicional ballada de sardanes que es fa a la plaça d’Octavià. Les entitats que vulguin participar en l’ofrena floral al monument a Rafael Casanova hauran d’enviar prèviament un correu a protocol@santcugat.cat.

Programa d’actes oficials

Plaça de Rafael Casanova
9 a 11 h Ofrena Floral de les entitats al monument a Rafael Casanova
Recital de poemes a càrrec de Gisela Figueras i Valentí Maymó
Música a càrrec del septet de metalls de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC)
Director artístic i musical: Salvador Brotons
Direcció i dramatúrgia de l’acte: Jordi Lara

Publicitat

11 h Ofrena Institucional, discurs de l’alcaldessa, Mireia Ingla, i cant d’“Els Segadors”

Plaça d’Octavià
20 h Ballada de sardanes a càrrec de la cobla Ciutat de Terrassa
Organitzen: Entitat Sardanista i Ajuntament

Des de les entitats Òmnium, ANC i el Consell Local per la República de Sant Cugat també han organitzat tot un seguit d’actes que tindran lloc entorn de la Diada Nacional de Catalunya.

Dissabte 10 de setembre
Marxa de Torxes
En record de les víctimes del 1714, han organitzat una nova edició de la Marxa de Torxes amb inici a la plaça de Rafael de Casanova a les 20:30 i final amb parlaments a la plaça de l’U d’Octubre.

Diumenge 11 de setembre
11S a Sant Cugat
A partir de les 9:30, ofrenes florals al monument de Rafael de Casanova d’Òmnium, ANC i el Consell Local per la República de Sant Cugat, fent palesa la unitat de les 3 entitats independentistes del poble. 

11S a Barcelona (matí)
Tradicional “Festa per la Llibertat” d’enguany, organitzada per Òmnium al Passeig Lluís Companys, ens tornem a activar a partir de les 10:30 amb la Fira d’Entitats. A les 12:00, acte polític per “Fer un País Lliure”, cloent amb les actuacions musicals d’Eufòria.

11S a Barcelona (tarda)
Tradicional manifestació a Barcelona per la Independència de Catalunya organitzada per ANC, a les 17:14 amb el lema “Tornem-hi per vèncer”. Als participants de Sant Cugat se’ls ha assignat el tram 10 a l’avinguda Paral·lel entre Tamarit i Vallhonrat. Punt de trobada: 16:30 a Tamarit banda Poble Sec mirant cap a Drassanes.

Feu un comentari