Aquest dilluns poden obrir els comerços de fins a 400 metres quadrats amb cita prèvia

03/05/2020 – REDACCIÓ /

Aquest diumenge el Govern espanyol ha publicat al BOE el decret que regula les condicions en què el comerç de proximitat podrà tornar a aixecar la persiana a partir d’aquest dilluns 4 de maig, tal com va anunciar el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el passat dimarts. Segons aquest text, poden tornar a obrir comerços de fins a 400 metres quadrats amb cita prèvia, però sota certes condicions, a més d’altres establiments comercials.

Aquest dilluns poden obrir comerços de fins a 400 metres quadrats amb cita prèvia per a l’atenció individual de clients (un empleat per client). A més, s’exigeix mantenir la distància mínima de 2 metres, desinfectar els establiments dues vegades al dia i tenir dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada del local. El decret també estableix que no es podran oferir als clients productes de prova.

Publicitat

Pel que fa a les botigues de roba, només podrà entrar una persona als provadors, que després de l’ús es netejaran i desinfectaran. Si el client no adquireix alguna de les peces de roba que s’ha emprovat, l’establiment aplicarà mesures perquè s’higienitzi la peça abans que se la provi un altre client.

santcugat-comerç

Quant als restaurants i cafeteries, aquests podran obrir per servir comandes per emportar, tot i que aquestes s’hauran de fer per telèfon o per internet. 

Per facilitar la recollida de comandes i evitar les aglomeracions, s’haurà d’habilitar una franja horària determinada per l’establiment. Hi haurà d’haver un espai habilitat i senyalitzat per a la recollida d’encàrrecs i s’haurà de garantir la separació física o, si no és possible, s’haurà d’instal·lar taulells o mampares. Els establiments només podran obrir mentre sigui horari de recollida d’encàrrecs.

Publicitat

També poden obrir les perruqueries sempre que puguin concertar cites prèvies i els seus professionals, juntament amb els dels centres de fisioteràpia i centres d’estètica hauran de portar equips de protecció individual i garantir la distància mínima de dos metres entre clients.

Tots els establiments hauran d’establir un horari d’atenció o un passadís preferent per a persones majors de 65 anys.

Com a norma general, les compres s’han de fer en el mateix municipi en el qual es resideix, si bé es permetrà el trasllat entre localitats petites -no tenen per què ser adjacents- en el cas que no es puguin trobar determinats productes.

El sistema de fitxatge laboral amb empremta dactilar s’haurà de substituir per “altres sistemes”, o bé s’haurà de desinfectar el dispositiu en cada ús. El BOE també remarca que no s’utilitzaran els lavabos dels comerços, tret de casos “estrictament necessaris”.

Tot i les limitacions anunciades, el comerç local de Sant Cugat podrà tornar a obrir i, segons ha expressat la Tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, l’Ajuntament de Sant Cugat “estarà al seu costat per intentar reactivar la seva economia, per intentar tirar endavant els vostres negocis i per continuar amb l’activitat que hi havia fins ara”.

El comerç local de Sant Cugat va aturar la seva activitat el passat 15 de març arran del decret de l’estat d’alarma impulsat pel Govern espanyol per prevenir el contagi del coronavirus i evitar el col·lapse sanitari.

Feu un comentari